Τίτλοι τέλους για την εξαγορά της Figma από την Adobe ύψους 20 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τίτλοι τέλους για την εξαγορά της Figma από την Adobe ύψους 20 δισ. δολαρίων
Στον τερματισμό των ενεργειών για την ύψους 20 δισ. δολαρίων εξαγορά της Figma προχώρησε η Adobe, καθώς τα κανονιστικά εμπόδια που ήρθαν στην επιφάνεια δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση του deal.

Στον τερματισμό των ενεργειών για την ύψους 20 δισ. δολαρίων εξαγορά της Figma προχώρησε η Adobe, καθώς τα κανονιστικά εμπόδια που ήρθαν στην επιφάνεια δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση του deal.

Σε ανακοίνωσή τους, οι δύο εταιρείες ανέφεραν, «δεν υπάρχει σαφής διαδρομή για τη λήψη των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου», ενώ το CNBC ανέφερε πως η η Adobe θα πληρώσει στην Figma μια ρήτρα ύψους 1 δισ. δολαρίων

Οι μετοχές της Adobe ενισχύονται κατά περίπου 3% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

«Η Adobe και η Figma διαφωνούν σθεναρά με τα πρόσφατα κανονιστικά ευρήματα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον μας να προχωρήσουμε ανεξάρτητα», έγραψε σε δήλωση ο Shantanu Narayen, διευθύνων σύμβουλος της Adobe. «Ενώ η Adobe και η Figma μοιράστηκαν ένα όραμα να επαναπροσδιορίσουν από κοινού το μέλλον της δημιουργικότητας, συνεχίζουμε να είμαστε σε καλή θέση για να αξιοποιήσουμε τη τεράστια ευκαιρία και την αποστολή μας στην αγορά να αλλάξουμε τον κόσμο μέσω εξατομικευμένων ψηφιακών εμπειριών».

Σημειώνεται πως η Adobe ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι θα εξαγόραζε την Figma τον Σεπτέμβριο του 2020 σε μια συμφωνία ύψους περίπου 20 δισ. δολαρίων, υπογραμμίζοντας τότε πως «ο συνδυασμός της Adobe και της Figma θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή συνεργατικής δημιουργικότητας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Nippon Steel εξαγοράζει την αμερικανική χαλυβουργία US Steel έναντι 14,9 δισ. δολαρίων

Η Apple διακόπτει τις πωλήσεις ορισμένων «έξυπνων ρολογιών» στις ΗΠΑ εν μέσω εορταστικής περιόδου

gazzetta
gazzetta reader insider insider