H Nippon Steel εξαγοράζει την αμερικανική χαλυβουργία US Steel έναντι 14,9 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Nippon Steel εξαγοράζει την αμερικανική χαλυβουργία US Steel έναντι 14,9 δισ. δολαρίων
Στην εξαγορά της αμερικανικής χαλυβουργίας US Steel έναντι 14,1 δισ. δολαρίων προχωράει η Nippon Steel, εκτοξεύοντας κατά 27% την μετοχή της πάλαι ποτέ μεγαλύτερης χαλυβουργίας του κόσμου στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Στην εξαγορά της αμερικανικής χαλυβουργίας US Steel έναντι 14,9 δισ. δολαρίων προχωράει η Nippon Steel, εκτοξεύοντας κατά 27% την μετοχή της πάλαι ποτέ μεγαλύτερης χαλυβουργίας του κόσμου στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το CNBC, ο ιαπωνικός κολοσσός θα προσφέρει 55 δολάρια για κάθε μετοχή της US Steel, σε μία προσφορά premium 40% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της εταιρείας την Παρασκευή.

Η US Steel είχε απορρίψει το καλοκαίρι αντίστοιχη πρόταση εξαγοράς ύψους 7,25 δισ. δολαρίων από την ανταγωνίστρια Cleveland-Cliffs κι έκτοτε βρισκόταν σε συζητήσεις με άλλους πιθανούς αγοραστές.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η εξαγορά είναι η καλύτερη λύση για όλους» τόνισε ο CEO της US Steel, Ντέιβιντ Μπέριτ. «Η σημερινή ανακοίνωση ωφελεί τις ΗΠΑ, διασφαλίζοντας μια ανταγωνιστική, εγχώρια χαλυβουργία, ενώ ενισχύει την παρουσία μας σε παγκόσμιο επίπεδο» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρόταση συγχώνευσης από την γαλλική Iliad στην Vodafone Italia

Η KKCG εξαγόρασε τον τεχνολογικό κολοσσό Avenga - Mega deal για τον Κάρελ Κόμαρεκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider