Aegean: Εγκρίθηκε η εξαγορά των warrants του Δημοσίου από τη γενική συνέλευση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aegean: Εγκρίθηκε η εξαγορά των warrants του Δημοσίου από τη γενική συνέλευση
Μέχρι τις 2 Ιανουαρίου θα προχωρήσει η εξαγορά των warrants του ελληνικού Δημοσίου από την Aegean μετά το «πράσινο φως» που άναψαν, πριν από λίγη ώρα, οι μέτοχοι της αεροπορικής, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Μέχρι τις 2 Ιανουαρίου θα προχωρήσει η εξαγορά των warrants του ελληνικού Δημοσίου από την Aegean μετά το «πράσινο φως» που άναψαν, πριν από λίγη ώρα, οι μέτοχοι της αεροπορικής, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Σε αυτό το πλαίσιο επισημάνθηκε ότι «στόχος είναι να αποφευχθεί η αραίωση των μετόχων και να διατηρηθεί η εταιρεία αμιγώς ιδιωτική».

«Στόχος είναι να αποφύγουμε την αραίωση των υφιστάμενων μετόχων, να προστατεύσουμε το ποσοστό των μετόχων και να μη μειωθεί κατά 10%, και να διατηρήσουμε την εταιρεία αμιγώς ιδιωτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του εγχώριου αερομεταφορέα, Ευτύχιος Βασιλάκης, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση που είχε ως μοναδικό θέμα την εξαγορά των τίτλων κτήσης μετοχών. Εξήγησε μάλιστα ότι η πορεία της εταιρείας - η οποία φέτος επένδυσε 350 εκατ. ευρώ στις υποδομές της χώρας συμβάλλοντας ενεργά και στην απασχόληση - έχει δώσει ώθηση στη μετοχή, γεγονός που ήταν καθοριστικό στην απόφαση του Δημοσίου να ασκήσει τώρα το δικαίωμά του.

Να θυμίσουμε ότι το Δημόσιο ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ασκήσει το δικαίωμα κτήσης των warrants στις αρχές Νοεμβρίου και το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει η εταιρεία στο ελληνικό Δημόσιο είναι 85.389.669,82 ευρώ, δεδομένου ότι κάθε τίτλος κτήσης αντιστοιχεί σε 8,23 ευρώ. Η άσκηση του δικαιώματος έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας χρηματοδότησης της AEGEAN με 120 εκατ. ευρώ λόγω των απωλειών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποτονικότητα στο Χρηματιστήριο παρά το διεθνές ράλι και τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στη Dixons για παραπλανητικές εκπτώσεις

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η J.P. Morgan μέχρι το 2025 - Αυξάνει τις τιμές στόχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider