Iberia: Σχέδια για απεργία των εργαζόμενων εδάφους την Πρωτοχρονιά

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Iberia: Σχέδια για απεργία των εργαζόμενων εδάφους την Πρωτοχρονιά
Είχαν απειλήσει να απεργήσουν στις 5 και τις 10 Δεκεμβρίου αλλά τελικά ματαίωσαν τις κινητοποιήσεις αυτές. Τα δύο συνδικάτα δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζομένους στις υπηρεσίες εδάφους στα ισπανικά αεροδρόμια σχεδιάζουν να απεργήσουν από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η ισπανική Iberia, που είναι μέλος του International Airlines Group.

Τα δύο βασικά συνδικάτα της χώρας, το UGT και CCOO, κάλεσαν τους εργαζομένους να απεργήσουν από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, ανέφερε η Iberia σε ανακοίνωση αργά χθες, λέγοντας ότι το κάλεσμα σε κινητοποιήσεις είναι «ανεύθυνο» και «δεν έχει λογική».

«Μια απεργία, όπως αυτή που εξήγγειλαν τα συνδικάτα για τα Χριστούγεννα, πλήττει ανεπανόρθωτα το δικαίωμα να κάνεις κάποιος διακοπές και να βρεθεί πάλι με συγγενείς και φίλους», ανέφερε η Iberia.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες εδάφους στα ισπανικά εμπορικά αεροδρόμια, τα οποία διαχειρίζεται η κρατικά ελεγχόμενη Aena, διαμαρτύρονται κατά των νέων συμβάσεων που υπογράφηκαν πρόσφατα.

Είχαν απειλήσει να απεργήσουν στις 5 και τις 10 Δεκεμβρίου αλλά τελικά ματαίωσαν τις κινητοποιήσεις αυτές. Τα δύο συνδικάτα δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τζόκερ: Δύο νικητές στην mega κλήρωση των 28,8 εκατ. ευρώ

Ηλεκτρισμός: Άλμα της ζήτησης τον Ιούλιο – Τα μερίδια των προμηθευτών

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δείτε ποιοι πήραν πάνω από 50.000 ευρώ επιδότηση - Αναλυτικές λίστες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider