Αναβάθμισε την Τρ. Πειραιώς η DBRS σε «BB» από «ΒΒ (high)» με σταθερό outlook

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάθμισε την Τρ. Πειραιώς η DBRS σε «BB» από «ΒΒ (high)» με σταθερό outlook
Το μακροπρόθεσμο προφίλ αξιολόγησης της Τράπεζας Πειραιώς αναβάθμισε η DBRS, σε «BB» από «ΒΒ (high)», με το outlook να είναι σταθερό.

Το μακροπρόθεσμο προφίλ αξιολόγησης της Τράπεζας Πειραιώς αναβάθμισε η DBRS, σε «BB» από «ΒΒ (high)», με το outlook να είναι σταθερό.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τη διαρκή βελτίωση του προφίλ ρίσκου του ομίλου, που απορρέει από την περαιτέρω μείωση του στοκ των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) του παρελθόντος και τον περιορισμένο σχηματισμό NPEs.

Ωστόσο, οι μετρήσεις ποιότητας του ενεργητικού του oμίλου εξακολουθούν να παραμένουν σχετικά αδύναμες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Η DBRS αναμένει αύξηση των εισροών NPEs τα επόμενα τρίμηνα λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, του υψηλότερου κόστους ζωής και της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Ωστόσο, το προφίλ κινδύνου της Πειραιώς θα πρέπει να παραμείνει ισχυρότερο από ό,τι στο παρελθόν χάρη στην περαιτέρω απομείωση κινδύνου (de-risking), τα πιο ισχυρά επίπεδα κάλυψης και την στήριξη της πιστωτικής επέκτασης από έργα που συνδέονται με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). Η αναβάθμιση λαμβάνει υπόψη και τα ενισχυμένα κεφαλαιακά μαξιλάρια του ομίλου, λόγω της διατηρήσιμης παραγωγής κεφαλαίων και του χαμηλότερου βάρος των NPEs. Η Πειραιώς έχει εμφανίσει βελτιωμένο ιστορικό στην παραγωγή επαναλαμβανόμενων κερδών και η DBRS αναμένει ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί.

Ωστόσο, η δυναμική αυτή ενδέχεται να περιοριστεί από τυχόν πιέσεις στα περιθώρια, πιθανόν υψηλότερα λειτουργικά κόστη λόγω του πληθωρισμού και από την αύξηση του πιστωτικού κόστους λόγω νέων ρίσκων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκληρό πόκερ στις Βρυξέλλες για δημοσιονομικούς κανόνες – Το σενάριο αναβολής για μετά τις Ευρωεκλογές

Ρεύμα: Αύξηση 3% των λιανικών τιμών τον Νοέμβριο – Άλμα 14% στο αέριο

Πάρτυ στην αγορά των tankers – Μεγαλώνει ο «στόλος φάντασμα» που μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider