Procter & Gamble: Επιβάρυνση 2 δισ. δολαρίων που αφορά την Gillette

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Procter & Gamble: Επιβάρυνση 2 δισ. δολαρίων που αφορά την Gillette
Η μετοχή της Procter & Gamble υποχωρεί πάνω από 3,%% μετά την ανακοίνωση του πολυεθνικού κολοσσού των καταναλωτικών αγαθών ότι θα επιβαρυνθεί με χρεώσεις άνω των 2 δισ. για περιορισμένη αναδιάθρωση αλλά και για μια απομείωση σχετικά με την Gillette, την οποία εξαγόρασε το 2005. 

Η μετοχή της Procter & Gamble υποχωρεί πάνω από 3,%% μετά την ανακοίνωση του πολυεθνικού κολοσσού των καταναλωτικών αγαθών ότι θα επιβαρυνθεί με χρεώσεις άνω των 2 δισ. για περιορισμένη αναδιάθρωση αλλά και για μια απομείωση σχετικά με την Gillette, την οποία εξαγόρασε το 2005.

Η εταιρεία αναμένει να επιβαρυνθεί μετά φόρων ζημία της τάξης του 1 έως 1,5 δισ. δολαρίων η οποία σχετίζεται κυρίως με τις αγορές της Αργεντινής και της Νιγηρίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν «δύσκολες μακροοικονομικές και δημοσιονομικές συνθήκες».

Οι περισσότερες χρεώσεις θα είναι μη ρευστοποιήσιμες και θα καταγραφούν επίσημα στα οικονομικά έτη που τελειώνουν στις 30 Ιουνίου 2004 και 2005, με τις πρώτες χρεώσεις να επιβαρύνουν την εταιρεία το τρίμηνο που τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Disney: Η Ancora ζητά την προσθήκη του Nelson Peltz στο διοικητικό συμβούλιο

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 43.000 δολ. για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022 - «Άλμα» 160% το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider