Reuters: Η ByteDance αποσύρεται από τον κλάδο βιντεοπαιχνιδιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Η ByteDance αποσύρεται από τον κλάδο βιντεοπαιχνιδιών
Μεταξύ άλλων, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok, θα κλείσει τη Nuverse, την εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, σε μια αποχώρηση - ορόσημο από τον κλάδο. 

Σε πλήρη αναδιάρθρωση του κλάδου των βιντεοπαιχνιδιών, και ειδικότερα της θυγατρικής Nuverse, προχωρά η ByteDance, κόβοντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας, σε μια αποχώρηση- ορόσημο από τον κλάδο.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις, θα διακόψει παιχνίδια υπό ανάπτυξη και θα εξετάσει την πώληση των παιχνιδιών που κατέχει ήδη. Μάλιστα, η κινεζική εταιρεία αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις ακόμα και σήμερα, Δευτέρα, ενώ θα ζητήσει από τους υπαλλήλους της να σταματήσουν να δουλεύουν στα παιχνίδια που δεν έχουν κυκλοφορήσει.

«Ελέγχουμε τακτικά τις δραστηριότητές μας και κάνουμε προσαρμογές για να επικεντρωθούμε σε μακροπρόθεσμους στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης. Μετά από μια πρόσφατη αναθεώρηση, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να αναδιαρθρώσουμε την δραστηριότητά μας στα παιχνίδια», ανέφερε εκπρόσωπος της ByteDance στο πρακτορείο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας δεν σχεδιάζει να επιστρέψει στην παγκόσμια αγορά βιντεοπαιχνιδιών αξίας 185 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό 6 μηνών ο χρυσός - «Γκάζι» από την πτώση του δολαρίου

Προς «κόκκινο 4x4» το πετρέλαιο: Νέες πιέσεις ενόψει OPEC - Mάχη για τα 80 δολάρια δίνει το Brent

«Ταύρος» η Goldman Sachs για το αλουμίνιο - Στα 2.600 δολάρια ο τόνος

gazzetta
gazzetta reader insider insider