Bayer: Δηλώνει άγνοια για τα ατυχή αποτελέσματα δοκιμών αντιθρομβωτικού φαρμάκου πριν την έκδοση ομολόγων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bayer: Δηλώνει άγνοια για τα ατυχή αποτελέσματα δοκιμών αντιθρομβωτικού φαρμάκου πριν την έκδοση ομολόγων
bayer
Η Bayer πούλησε ομόλογα 5,75 δισ. δολαρίων σε επενδυτές, με χρόνο ωρίμανσης από 3 ως 30 έτη.

Η Bayer ανακοίνωσε ότι δεν γνώριζε τα αποτελέσματα της δοκιμής φαρμάκων για την αραίωση του αίματος, η οποία σταμάτησε αυτή την εβδομάδα λόγω έλλειψης αποτελεσματικότητας, προτού πουλήσει ομόλογα 5,75 δισ. δολαρίων σε επενδυτές.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία αντιμετώπισε ερωτήσεις από επενδυτές και αναλυτές, οι οποίοι ζήτησαν να μάθουν εάν γνώριζε για το αποτέλεσμα της μελέτης, η οποία δοκίμασε το αντιθρομβωτικό φάρμακο asundexian, πριν από την έκδοση του ομολόγου.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης OCEANIC-AF για το Asundexian δεν ήταν ακόμη διαθέσιμα όταν το ομόλογο τιμολογήθηκε την Πέμπτη», δήλωσε εκπρόσωπος της Bayer σε ανακοίνωση της εταιρείας. «Όλες οι σχετικές πληροφορίες και οι κίνδυνοι συμπεριλήφθηκαν στο ενημερωτικό δελτίο ομολόγων», πρόσθεσε.

Οι μετοχές, καθώς και τα ομόλογα της Bayer κατρακύλησαν αυτή την εβδομάδα μετά την οπισθοδρόμηση στην ανάπτυξη φαρμάκων, ενώ μια δικαστική απόφαση για το ζιζανιοκτόνο Roundup αύξησε τον κίνδυνο η εταιρεία να χρειαστεί να αξιοποιήσει όλα, ή ίσως και περισσότερα από τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια που προορίζονται για σχετικές αγωγές που έχουν υποβληθεί.

Η Bayer πούλησε τα ομόλογα με διάρκεια που κυμαίνεται από τρία έως 30 έτη στις 16 Νοεμβρίου. Τα ομόλογα έχουν υποχωρήσει έως και 1,6 σεντς στο δολάριο και το spread έχει διευρυνθεί κατά 25 μονάδες βάσης σε σχέση με τα αμερικανικά ομόλογα από την τιμολόγηση τους, σύμφωνα με στοιχεία της Trace.

Η Bayer επικοινώνησε με επενδυτές μετά τη διακοπή της μελέτης για τα φάρμακα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η τεράστια απώλεια από τις δοκιμές και η διακοπή ενός από τα εξαιρετικά υποσχόμενα φάρμακα της Bayer, είχαν βαθιά επίδραση στους επενδυτές της», ανέφεραν οι αναλυτές της CreditSights Andrew Brady και Jarah Cotton.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Barclays: Εξετάζει την περικοπή έως και 2.000 θέσεων εργασίας για να μειώσει τα λειτουργικά κόστη

Το Brent υποχωρεί εν αναμονή της απόφασης για την παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ+

Γαλλία: Στην Κίνα η ΥΠΕΞ Κολονά για υπογραφή διμερών συμφωνιών συνεργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider