Volotea: Ανοίγει φτερά για την καλύτερη χρονιά επί ελληνικού εδάφους

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volotea: Ανοίγει φτερά για την καλύτερη χρονιά επί ελληνικού εδάφους
Ισχυρές επιδόσεις το 2023 - Ρεκόρ προσφερόμενων θέσεων και νέοι προορισμοί για το 2024.

Φτερά για την καλύτερή της χρονιά επί ελληνικού εδάφους, ανοίγει η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει μικρές και μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές πόλεις, απελευθερώνοντας 1,6 εκατομμύρια θέσεις από και προς την χώρα μας για το 2024. Με την ανάκαμψη επί ευρωπαϊκού εδάφους να έχει μάλιστα επιτευχθεί ήδη από το 2023, η αεροπορική εταιρεία επεκτείνει το δίκτυό της πετώντας από τον ΔΑΑ προς Νάπολη, Σπλιτ και Βρέστη.

«Γιορτάζοντας πέντε χρόνια από το άνοιγμα της βάσης μας στην Αθήνα και καταγράφοντας μια επιτυχημένη πορεία το 2023, είμαστε έτοιμοι για την πιο ισχυρή χρονιά μας στην Αθήνα, το 2024. Την νέα χρονιά θα προσφέρουμε πάνω από 835.000 αεροπορικές θέσεις ενώ θα εγκαινιάσουμε και τρία νέα δρομολόγια που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή μας και εδραιώσουν το θετικό μας αποτύπωμα στην ελληνική αγορά» ανέφερε η η Valeria Rebasti, International Market Director Italy, Greece, Germany & Southeastern Europe της Volotea σε σχετική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες.

Μετέφερε 1,2 επιβάτες το 2023

Σύμφωνα με την ίδια, η Volotea έσπασε τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους το φράγμα των 2 εκατ. επιβατών του οποίους μετέφερε στη χώρα μας από το 2015 όποτε και ξεκίνησε τις πτήσεις της στον ΔΑΑ. Την τρέχουσα χρονιά δε, έως και τον Οκτώβριο, ο αερομεταφορέας πραγματοποίησε πάνω από 4.200 πτήσεις από την Αθήνα, 32% περισσότερες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο και μετέφερε 600.000 επιβάτες από και προς την Αθήνα, 20% περισσότερους από πέρυσι και 99% περισσότερου από το 2018 οπότε και εγκαινίασε την βάση της στην Αθήνα.

Στο σύνολο της χώρας την ίδια περίοδο (Ιανουάριος - Οκτώβριος 2023), η αεροπορική εταιρεία διευκόλυνε τα ταξίδια για πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες, με το 47% αυτού του όγκου επιβατών να διακινείται μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Σημειωτέον ότι η Volotea πετά στη χώρα μας από το 2012 περιλαμβάνοντας πλεόν στο δίκτυό της 13 ελληνικούς προορισμούς ( Αθήνα, Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Ηράκλειο/Κρήτη, Καλαμάτα, Κάρπαθο, Μύκονο, Πρέβεζα/Λευκάδα, Ρόδο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο).

Σε αυτές τις επιδόσεις θα πρέπει να προστεθεί και η κάλυψη των προσφερομενων θέσεων που έφτασε στο 95% αλλά και ο υψηλός δείκτης προτίμησης των πελατών της, ο οποίο ξεπερνά το 90% ειδικά μεταξύ των μελών του προγράμματος εμπιστοσύνης "Megavolotea" που διαθέτει η εταιρεία. Στις εντυπωσιακές αυτές επιδόσεις συνέβαλαν και οι δύο νέες συνδέσεις από και προς Τουλούζη και Κάλιαρι που εγκαινίασε.

Νέοι προορισμοί και αύξηση των προσφερόμενων θέσεων για το 2024

Με την Ελλάδα να αποτελεί τον τέταρτο σε δυναμική προορισμό της, μετά την Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, ο αερομεταφορέας σχεδιάζει να διευρύνει περαιτέρω το αποτύπωμά του, προσφέροντας το 2024 χωρητικότητα ρεκόρ, πάνω από 835.000 θέσεις. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η εν λόγω χωρητικότητα είναι αυξημένη κατά 23% σε σχέση με το 2023 και κατά 142% σε σύγκριση με το 2018.

Στα σχέδιά της περιλαμβάνεται και η προσθήκη τριών νέων δρομολογίων από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προς τη Νάπολη, το Σπλιτ και τη Βρέστη, η οποία αποτελεί και την τελευταία ανακοινωμένη βάση της Volotea. Στην περίπτωση της Νάπολης θα προσφέρει πάνω από 23.600 θέσεις σε 132 πτήσεις, με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες, τις Πέμπτες και τις Κυριακές. Αντίστοιχα στο Σπλιτ προγραμματίζει να προσφέρει περίπου 12.850 θέσεις σε 148 πτήσεις ενώ στη Βρέστη πάνω από 20.000 θέσεις σε 100 πτήσεις με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες (Τρίτη και Σάββατο).

Το Σπλιτ στην Κροατία

Συνολικά το 2024, η Volotea η οποία θα διατηρήσει τον στόλο των δύο αεροσκαφών της στη βάση της Αθήνας, θα πετά από τον ΔΑΑ με 20 δρομολόγια, συνδέοντας την ελληνική πρωτεύουσα με πέντε ευρωπαϊκές χώρες. Στις δημοφιλείς απευθείας συνδέσεις, τις οποίες θα συνεχίσει να εξυπηρετεί περιλαμβάνονται προορισμοί όπως το Μπιλμπάο, το Μπορντώ, το Μπάρι, το Κάλιαρι, το Ντουμπρόβνικ, το Ηράκλειο, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Λιλ, η Λυών, η Μασσαλία, η Νάντη, το Παλέρμο, το Στρασβούργο, η Τουλούζη, η Βενετία και η Βερόνα.

Συνολικά στην χώρα, η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει πάνω από 1,6 εκατομμύρια θέσεις 13% περισσότερες σε σύγκριση με το 2023, και να εισάγει, εκτός από τα νέα δρομολόγια από την Αθήνα, πέντε νέα δρομολόγια από ελληνικούς προορισμούς συνδέοντας την Κέρκυρα και τη Ρόδο με τη Λιλ, τη Ρόδο με τη Λυών, καθώς και την Καλαμάτα με τη Λιλ και τη Λυών.

«Η δέσμευσή μας εκτείνεται πέρα από τις πτήσεις· είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία ευκαιριών και στην ανάδειξη του τοπικού ταλέντου, και γι' αυτό το λόγο είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι συνεχίζουμε με τα δύο αεροσκάφη μας στη βάση της Αθήνας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς και το αφοσιωμένο προσωπικό μας για την υποστήριξή τους καθ' όλη τη διάρκεια του φετινού έτους. Ανυπομονούμε για το 2024, όπου θα συνεχίσουμε να συνδέουμε ακόμη περισσότερους επιβάτες από την Αθήνα με συναρπαστικούς νέους προορισμούς σε ανταγωνιστικές τιμές» συμπλήρωσε η κα Rebasti, International Market Director Italy, Greece, Germany & Southeastern Europe της Volotea.

«Η Volotea είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ήδη από το 2015, όταν και πρωτοξεκίνησε τα ιδιαίτερα επιτυχημένα δρομολόγια της προς/από την πόλη μας! Επιπρόσθετα, η ίδρυση της βάσης στην Αθήνα, πριν από πέντε χρόνια, υπήρξε ένα σημαντικό "success story", που συνεχίζει να παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα για την αεροπορική εταιρεία, το αεροδρόμιό μας, την πόλη μας και φυσικά τους επιβάτες μας!» ανέφερε από πλευράς της η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Και την επόμενη χρονιά, η Volotea θα συνδέει την Αθήνα με το μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών που είχε ποτέ, προσθέτοντας μάλιστα τρεις συναρπαστικούς προορισμούς τη Νάπολι, τη Βρέστη και το Σπλιτ, προσφέροντας στο ταξιδιωτικό κοινό μια πληθώρα επιλογών, τόσο στον διεθνή όσο και στον εγχώριο τομέα. Από την πλευρά μας προχωρούμε μαζί με τον αεροπορικό συνεργάτη μας και βέβαια δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό του καθώς συνεχίζει να αναπτύσσεται πάντα με την ίδια επιτυχία από την αγορά της Αθήνας!» συμπλήρωσε.

Σημειωτέον ότι αρχής γενομένης από το 2021 η Volotea διατηρεί συνεργασία και με την Aegean, προσφέροντας πτήσεις κοινού κωδικού οι οποίες την τρέχουσα χρονιά έφτασαν τις 95. Από αυτές, 34 πραγματοποιούνται από τη Volotea, 46 από την Aegean, και 15 είναι επικαλυπτόμενες, διαθέσιμες μέσω των καναλιών πωλήσεων και των δύο αεροπορικών εταιρειών. Η συμφωνία αποτελεί μία από τις τρεις στρατηγικές εταιρικές σχέσεις της Volotea με κορυφαίες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες - οι άλλες δύο είναι οι TAP Portugal και η Eurowings του Ομίλου Lufthansa.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επέκταση της συνεργασίας του ΔΑΑ και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

«Φτερά» ανοίγει το Ελ. Βενιζέλος και το 2023 - Με νέα δρομολόγια υποδέχεται την χειμερινή περίοδο

Λαμπίρης (ΔΑΑ): Το 2023 μπορεί να είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για το «Ελ. Βενιζέλος»

gazzetta
gazzetta reader insider insider