Οι 25 πολυεθνικές με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον παγκοσμίως

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι 25 πολυεθνικές με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον παγκοσμίως
To GreatPlacetoWork για 13η συνεχόμενη χρονιά αξιολογεί και ανακοινώνει τις 25 εταιρείες, οι οποίες ξεχωρίζουν το 2023 για το εργασιακό τους περιβάλλον και εντάσσονται στη “World’sBestWorkplaces List”.

Το Great Place to Work®, σε συνεργασία με το FORTUNE, ανακοίνωσε χθες την ετήσια διεθνή λίστα World’s Best Workplaces™. Η Hilton κατέκτησε φέτος την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από τη DHL στο Νο. 2 και τη Cisco στο Νο. 3.

Τέσσερις από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύονται (DHL Express, Deloitte, SC Johnson και Teleperformance) το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα καθώς διακρίθηκαν και στη χώρα μας για το εξαιρετικό εργασιακό τους περιβάλλον!

Για τη σύνταξη της Λίστας Fortune World’s Best Workplaces™ List, του Great Place To Work®, επιλέχθηκαν οι 25 εταιρείες που, σύμφωνα με τους υπαλλήλους τους, προσφέρουν την καλύτερη εργασιακή εμπειρία σε όλους ασχέτως ρόλου, ιεραρχίας κ.ο.κ. Αναλύθηκαν περισσότερες από 6,2 εκατομμύρια απαντήσεις εργαζομένων στο ανώνυμο ερωτηματολόγιο της έρευνας, που αντιπροσωπεύουν την εμπειρία 18 εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

Στις εταιρείες της λίστας, το 90% των εργαζομένων ανέφεραν ότι έχουν ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, συγκριτικά με κάτι περισσότερο από 50% που απαντούν οι εργαζόμενοι κατά μέσο όρο, σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα αγοράς που διεξήχθη από το Great Place To Work®.

Η φετινή λίστα ήταν πιο ανταγωνιστική από ποτέ, με αύξηση 28% στις εταιρείες που συμμετείχαν στην παγκόσμια έρευνα από το 2022 και αύξηση 40% στον αριθμό των ερωτηματολογίων των εργαζομένων.

Στις 25 εταιρείες που διακρίνονται βλέπουμε υψηλά ποσοστά εργαζομένων να αναφέρουν πως λαμβάνουν δίκαιη αμοιβή (75%), υποστήριξη για να διατηρούν υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (84%) και έχουν λόγο στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους (81%), σε σύγκριση με έναν μέσο χώρο εργασίας.

Στις εταιρείες αυτές, το 88% των εργαζομένων θα συνιστούσε τον εργοδότη τους σε φίλους και συγγενείς - 34 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 54%.

Το Great Place To Work εντοπίζει τέσσερις τρόπους με τους οποίους οι κορυφαίες εταιρείες χτίζουν έναν καλύτερο χώρο εργασίας:

  1. Συμμετοχή των εργαζομένων σε αποφάσεις που τους επηρεάζουν
  2. Εξασφάλιση ότι κάθε εργαζόμενος έχει έναν δίκαιο, αφοσιωμένο διευθυντή
  3. Ενθάρρυνση για υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
  4. Σύνδεση κάθε εργαζόμενου με την ουσία και το νόημα πίσω από την εργασία του

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η στρατηγική της UBS για τις αγορές για το 2024 - Οι 5 βασικές προτάσεις

Τα νέα ρεκόρ της Cenergy – «Βλέπει» EBITDA έως 200 εκατ. ευρώ στο τέλος 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider