Η WeWork, των 47 δισ. δολαρίων, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η WeWork, των 47 δισ. δολαρίων, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης
Η WeWork ανέφερε ότι έχει συνάψει συμφωνία αναδιάρθρωσης με δανειστές που κατέχουν περίπου το 93% των εγγυημένων ομολογιών της, για να «μειώσει δραστικά» το χρέος της.

Αίτηση προστασίας πτώχευσης στο κεφάλαιο 11 στο Νιου Τζέρσεϊ κατέθεσε η WeWork, κολοσσός στην αγορά των κοινόχρηστων χώρων γραφείων, με κεφαλαιοποίηση που έφτασε στα 47 δισ. δολάρια μέσα στην πανδημία, έπειτα από μια δεκαετία οικονομικών αναταραχών και στον απόηχο αδυναμίας καταβολής τόκων σε ομολογιούχους.

Σε ανακοίνωσή της, η WeWork ανέφερε ότι έχει συνάψει συμφωνία αναδιάρθρωσης με δανειστές που κατέχουν περίπου το 93% των εγγυημένων ομολογιών της, για να «μειώσει δραστικά» το χρέος της. Επίσης, η αίτηση πτώχευσης περιορίζεται στις τοποθεσίες της WeWork στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ οι υπόλοιπες θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

«Η WeWork έχει ισχυρά θεμέλια, μια δυναμική επιχείρηση και ένα λαμπρό μέλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος David Tolley.

Η WeWork ιδρύθηκε το 2010 στη Νέα Υόρκη από τον Ισραηλινό επιχειρηματία Adam Neumann, ο οποίος υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της ταχέως αναπτυσσόμενης εταιρείας έως ότου εκδιώχθηκε εννέα χρόνια αργότερα.

Αποτελεί ένα από τα πιο θεαματικά παραδείγματα επιχειρηματικής κατάρρευσης στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία. Με αποτίμηση 47 δισ. δολαρίων το 2019 σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την SoftBank, η WeWork προσπάθησε και απέτυχε να διενεργήσει αρχική δημόσια προσφορά πριν από μια πενταετία. Η πανδημία κατάφερε νέο πλήγμα στην εταιρεία, καθώς πολλές επιχειρήσεις τερμάτισαν βίαια τα συμβόλαιά τους, ενώ η οικονομική επιβράδυνση που ακολούθησε, εξώθησε ακόμη περισσότερους πελάτες να κλείσουν την πόρτα τους. Τον Αύγουστο, η εταιρεία προειδοποίησε ότι την προβληματίζει το ενδεχόμενο πτώχευσης.

Η WeWork έκανε χρηματιστηριακό ντεμπούτο μέσω SPAC το 2021, αλλά έκτοτε απώλεσε το 98% της αξίας της. Στα μέσα Αυγούστου η εταιρεία ανακοίνωσε reverse stock split 1 προς 40 για να επαναφέρει τη μετοχή της πάνω από το 1 δολάριο, που ήταν προαπαιτούμενο για να διατηρήσει τη θέση της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι μετοχές της We WorK βρέθηκαν να υποχωρούν στο χαμηλό των 10 σεντς και βρίσκονταν κοντά στα 83 σεντς προτού ανασταλεί χθες η διαπραγμάτευσή τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nintendo: Super Mario Movie και Zelda «διέλυσαν» τις προσδοκίες για έσοδα και κέρδη τριμήνου

Saudi Aramco: «Βουτιά» 23% στα καθαρά κέρδη τριμήνου ελέω χαμηλών τιμών και πτώσης όγκου πωλήσεων

UBS: Μεγαλύτερες του αναμενόμενου οι καθαρές ζημίες τριμήνου μετά την Credit Suisse

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider