UBS: Μεγαλύτερες του αναμενόμενου οι καθαρές ζημίες τριμήνου μετά την Credit Suisse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Μεγαλύτερες του αναμενόμενου οι καθαρές ζημίες τριμήνου μετά την Credit Suisse
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας θα κατέγραφε τριμηνιαία καθαρή ζημιά 444 εκατ. δολαρίων.

Μεγαλύτερες από το αναμενόμενο ήταν οι καθαρές ζημίες τρίτου τριμήνου ύψους 785 εκατ. δολαρίων που ανακοίνωσε την Τρίτη η UBS, καθώς η ελβετική τράπεζα ακόμα αγωνίζεται να ενσωματώσει την ανταγωνιστική Credit Suisse η οποία κατέρρευσε.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας θα κατέγραφε τριμηνιαία καθαρή ζημιά 444 εκατ. δολαρίων.

Η ζημιά οφείλεται σε έξοδα 2 δισ. δολαρίων που σχετίζονται με την εξαγορά της Credit Suisse, με την τράπεζα να καταγράφει ένα υποκείμενο λειτουργικό κέρδος προ φόρων ύψους 844 εκατ. δολαρίων.

Η UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά του εγχώριου αντιπάλου της τον Ιούνιο και ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι έληξε μια συμφωνία προστασίας ζημιών ύψους 9 δισ. ελβετικών φράγκων και ένα backstop δημόσιας ρευστότητας 100 δισ. ελβετικών φράγκων που τέθηκαν σε εφαρμογή όταν συμφωνήθηκε η έκτακτη διάσωση τον Μάρτιο.

Οι μετοχές της τράπεζας εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο σημείο τους από τα τέλη του 2008 τον Αύγουστο, αφού τα αποτελέσματα των κερδών του δεύτερου τριμήνου ανέφεραν καθαρά κέρδη 28,88 δισ. δολαρίων ως αποτέλεσμα της αρνητικής υπεραξίας για την εξαγορά της Credit Suisse.

Η αρνητική υπεραξία αντιπροσωπεύει την εύλογη αξία των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν σε μια συγχώνευση πέρα από την τιμή αγοράς. Η UBS πλήρωσε 3 δισ. ελβετικά φράγκα ή 3,33 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει την Credit Suisse τον Μάρτιο, σε μια συμφωνία με τη μεσολάβηση των ελβετικών αρχών για να αποφευχθεί η κατάρρευση του φημισμένου αλλά μαστιζόμενου από σκάνδαλα πιστωτικού οργανισμού.

Η τιμή της μετοχής έκτοτε περιορίστηκε ελαφρά, αλλά παραμένει πάνω από 27% σε ετήσια βάση.

Η UBS βρίσκεται επίσης στη διαδικασία πλήρους ενοποίησης της ελβετικής τραπεζικής μονάδας της Credit Suisse και αναμένεται να περικόψει ένα μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού της απορροφηθείσας τράπεζας.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι στοχεύει σε εξοικονόμηση ακαθάριστου κόστους τουλάχιστον 10 δισ. δολαρίων έως το 2026, όταν ελπίζει να έχει ολοκληρώσει την ενοποίηση όλων των επιχειρήσεων του Ομίλου Credit Suisse.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σιδηρόδρομος: Έρχονται... πιο κοντά ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ; - Σενάριο (πιθανής) «ομογενοποίησης» αντί διαχωρισμού

Σαράντης: Αύξηση 9% στις πωλήσεις του εννεαμήνου, ενίσχυση 34,7% στα EBITDA

Αεροδρόμια: Η υβριδική παραχώρηση και το timing για τα 22 περιφερειακά – Το «ρεκόρ» της Καλαμάτας και ο στόχος

gazzetta
gazzetta reader insider insider