Huawei: Μικρή αύξηση εσόδων τριμήνου παρά την επιτυχία του Mate 60 Pro

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Huawei: Μικρή αύξηση εσόδων τριμήνου παρά την επιτυχία του Mate 60 Pro
Περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια συσκευές της σειράς Mate 60 πουλήθηκαν κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες πωλήσεων, σύμφωνα με την Counterpoint Research.

Aύξηση εσόδων 1% το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ανακοίνωσε ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Huawei την Παρασκευή, αναφέρει το CNBC.

Η Huawei ανακοίνωσε ότι τα έσοδα για τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους αυξήθηκαν κατά 2,4% σε ετήσια βάση στα 456,6 δισ. γιουάν (62,33 δισ. δολάρια) — το υψηλότερο από το 2020. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ξεκίνησαν το 2019.

Παρά τους περιορισμούς στην ικανότητα της Huawei να έχει πρόσβαση σε εξαρτήματα προηγμένης τεχνολογίας, οι κριτικές έδειξαν ότι το νέο smartphone Mate 60 Pro της εταιρείας προσφέρει ταχύτητες λήψης που σχετίζονται με το 5G — χάρη σε ένα προηγμένο τσιπ.

Η Huawei κυκλοφόρησε αθόρυβα το τηλέφωνο στην Κίνα στα τέλη Αυγούστου και αρνήθηκε να μοιραστεί περισσότερα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης προϊόντων στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια συσκευές της σειράς Mate 60 πουλήθηκαν κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες πωλήσεων, σύμφωνα με την Counterpoint Research.

Η εταιρεία ερευνών εκτίμησε ότι η πλειοψηφία, περίπου το 75%, των κινητών που πωλήθηκαν ήταν μοντέλα Pro - δηλαδή περίπου 1,2 εκατομμύρια.

Η Apple, που κυκλοφόρησε το iPhone 15 τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να πουλήσει 10 εκατομμύρια μονάδες του νέου τηλεφώνου στην Κίνα φέτος, για αναμενόμενες συνολικά 45,5 εκατομμύρια πωλήσεις iPhone στη χώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της CINNO Research με έδρα τη Σαγκάη.

Η αμερικανική εταιρεία είδε τις πωλήσεις smartphone να μειώνονται κατά 10% το τρίτο τρίμηνο από πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις της Huawei αυξήθηκαν κατά 37%, ανέφερε η Counterpoint Research την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ford: Αύξηση στα κέρδη του γ' τριμήνου παρά την απεργία της UAW

Amazon: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα το τρίτο τρίμηνο

Mytilineos: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα - Πλώρη για υπέρβαση του στόχου για 1 δισ. EBITDA

gazzetta
gazzetta reader insider insider