Ford: Αύξηση στα κέρδη του γ' τριμήνου παρά την απεργία της UAW

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ford: Αύξηση στα κέρδη του γ' τριμήνου παρά την απεργία της UAW
Τα κέρδη της Ford αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο, όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, μόλις μία μέρα μετά τη συμφωνία με το συνδικάτο United Auto Workers για τον τερματισμό της απεργίας των εργαζομένων που διήρκεσε 6 εβδομάδες.

Τα κέρδη της Ford αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μόλις μία μέρα μετά τη συμφωνία με το συνδικάτο United Auto Workers για τον τερματισμό της απεργίας των εργαζομένων που διήρκεσε 6 εβδομάδες.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT), έφτασαν τα 2,2 δισ. δολάρια, από 1,8 δισ. δολάρια πέρυσι, ωστόσο υπολείπονται από τα 2,6 δισ. δολάρια που είχαν προβλέψει αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν επίσης κατά 11% στα 43,8 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία κατέληξε σε μια αρχική συμφωνία με τη UAW την Τετάρτη, βάζοντας τέλος σε μια απεργία που ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου. Πλέον, οι 16.600 απεργοί εργαζόμενοι στη Ford θα επιστρέψουν στην εργασία τους σύντομα. Περίπου το 45% της παραγωγής της εταιρείας είχε «παγώσει», καθώς η απεργία είχε επηρεάσει τρία εργοστάσια συναρμολόγησης.

Η απεργία «κόστισε» 80.000 λιγότερα οχήματα

Ο οικονομικός διευθυντής της Ford, Τζον Λόουλερ, είπε ότι η απεργία μείωσε τα κέρδη EBIT κατά περίπου 100 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο που μόλις ολοκληρώθηκε. Επίσης, κόστισε την κατασκευή 80.000 λιγότερων οχημάτων, γεγονός που θα μειώσει τα συνολικό EBIT για φέτος κατά περίπου 1,3 δισ. δολάρια.

Τέλος, ο ίδιος ανέφερε πως η αβεβαιότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί καθώς είναι ακόμη άγνωστο το πότε θα επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους τα εργοστάσια και το αν οι προμηθευτές ανταλλακτικών θα καταφέρουν να προμηθεύσουν έγκαιρα τη Ford για την κατασκευή νέων αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα το τρίτο τρίμηνο

Κίνα: Πέθανε από καρδιακή ανακοπή ο πρώην πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ

Ποιο είναι το project «HERMES» της Intracom Telecom - Αίτημα ένταξης στις στρατηγικές επενδύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider