Ποιο είναι το project «HERMES» της Intracom Telecom - Αίτημα ένταξης στις στρατηγικές επενδύσεις

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιο είναι το project «HERMES» της Intracom Telecom - Αίτημα ένταξης στις στρατηγικές επενδύσεις
Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 4 Νοεμβρίου 2023 τέθηκε το «PROJECT HERMES». Αφορά στην ανάπτυξη υποδομής ολοκληρωμένου ασύρματου δικτύου end to end συνδεσιμότητας που θα προσφέρει τη δυνατότητα παροχής ευρυζωνικής υπηρεσίας υπέρ-υψηλής ταχύτητας. Μέρος προγράμματα R&D.

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 4 Νοεμβρίου 2023 τέθηκε το «PROJECT HERMES» της εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΟΜ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ A.E. Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο «HERMES» αφορά στην ανάπτυξη της υποδομής ενός ολοκληρωμένου ασύρματου δικτύου από άκρο σε άκρο (end to end) συνδεσιμότητας που θα προσφέρει τη δυνατότητα παροχής ευρυζωνικής υπηρεσίας υπέρ-υψηλής ταχύτητας σε μη ήδη εξυπηρετούμενες κοινότητες αγροτικών και προαστιακών περιοχών. Το συνολικό ύψος της προτεινόμενης επένδυσης προϋπολογίζεται σε 40,9 εκατ. ευρώ και αφορά κατά βάση προγράμματα R&D (έρευνας και ανάπτυξης), μέρος των οποίων και είναι. Επί της ουσίας θα αξιολογηθεί η καινοτομία του προγράμματος.

Ο επενδυτικός φάκελος της εταιρείας «ΙΝΤΡΑΚΟΜ-ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ A.E.» κατατέθηκε στην εταιρεία ENTERPRISE GREECE με την υπ’ αριθ. 12800/27-06-2023 αίτηση. Ο φορέας επένδυσης αιτείται ένταξη του έργου στις διατάξεις του ν.4864/2021 ως «Στρατηγική Επένδυση 2» (άρθρο 2 περ. β, υποπερ. βα), καθώς και τη λήψη του κινήτρου ενίσχυσης δαπανών στρατηγικών επενδύσεων (παρ. 1 περιπ. β, υποπερ. βα, άρθρο 10 του ν.4864/2021) για βιομηχανική έρευνα.

Ποιο είναι το επενδυτικό σχέδιο

Όπως αναφέρεται στην επιτελική σύνοψη επένδυσης, πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο το οποίο αναμένεται να αυξήσει το απόθεμα γνώσεων και τεχνολογίας στη χώρα μας, με σημαντική προσέλκυση και διατήρηση εργαζομένων εξαιρετικά υψηλής στάθμης και εξειδίκευσης, στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση της εταιρείας και συμβολή στην αύξηση των εξαγωγών τόσο της εταιρείας όσο και της χώρας μας.

Το προτεινόμενο σχέδιο «HERMES» αφορά την ανάπτυξη της υποδομής ενός ολοκληρωμένου ασύρματου δικτύου, από άκρο σε άκρο (end to end) συνδεσιμότητας, που θα προσφέρει τη δυνατότητα παροχής ευρυζωνικής υπηρεσίας υπέρ-υψηλής ταχύτητας σε μη ήδη εξυπηρετούμενες κοινότητες αγροτικών και προαστιακών περιοχών. Η ευρυζωνική συνδεσιμότητα υπέρ-υψηλής ταχύτητας θα επιτευχθεί με τη χρήση νέων προηγμένων τεχνολογιών ασύρματης μετάδοσης (Wireless Transport) και σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA, Fixed Wireless Access).

Η νέα ευρυζωνική τεχνολογία καθιστά δυνατή την παροχή υπέρ-υψηλής ταχύτητας πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε χρήστες που ζουν σε περιοχές, όπου η υποδομή οπτικών ινών δεν είναι διαθέσιμη και δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα ως προς την υλοποίησή της.

Τα οφέλη

Η ενσωμάτωση χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ – Artificial Intelligence AI) και μηχανικής μάθησης (ΜΜ- Machine Learning ML) στο δίκτυο HERMES φέρνει πολλά οφέλη στη συνολική λύση. Το AI (Artificial Intelligence) και το ML (Machine Learning) μπορούν να χρησιμοποιηθούν, μαζί με τον προηγμένο και αρθρωτό σχεδιασμό της λύσης HERMES, για τη βελτίωση της απόδοσης του δικτύου, την πρόβλεψη και την πρόληψη αστοχιών καθώς και τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του δικτύου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ της Intralot

Β. Φουρλής: «Θα διανέμεται το 80% - 90% των καθαρών κερδών της ΑΕΕΑΠ» - Επενδυτικό πλάνο 292 εκατ. ευρώ

Το El Dorado των ξενοδοχείων - Επιτόκια, πληθωρισμός - Πότε ανοίγει το retail park στο Ελληνικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider