GM: «Έπιασε» τις εκτιμήσεις για το τρίμηνο αλλά απέσυρε το guidance λόγω των απεργιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GM: «Έπιασε» τις εκτιμήσεις για το τρίμηνο αλλά απέσυρε το guidance λόγω των απεργιών
Πριν από τις απεργίες της UAW, ο Jacobson είπε ότι η εταιρεία ήταν σε καλό δρόμο για να επιτύχει «προς το ανώτερο μισό» των προβλέψεων για τα κέρδη της.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για το τρίτο τρίμηνο η General Motors την Τρίτη, καθώς παλεύει με τις συνεχιζόμενες απεργίες των εργαζομένων από το συνδικάτο United Auto Workers που κοστίζει στην αυτοκινητοβιομηχανία περίπου 200 εκατ. δολάρια την εβδομάδα στην παραγωγή χαμένων οχημάτων.

Οι απεργίες των εργαζομένων, που ξεκίνησαν στις 15 Σεπτεμβρίου, κόστισαν στην αυτοκινητοβιομηχανία περίπου 800 εκατ. δολάρια σε κέρδη προ φόρων λόγω της απώλειας παραγωγής οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων 200 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τον CFO Paul Jacobson.

Λόγω της συνεχιζόμενης αστάθειας που προκαλείται από τις απεργίες, η GM αποσύρει το guidance που είχε ανακοινώσει προηγουμένως για το έτος για προσαρμοσμένα κέρδη 12 έως 14 δισ. δολαρίων και καθαρό εισόδημα που αποδίδεται σε μετόχους μεταξύ 9,3 και 10,7 δισ. δολαρίων.

Πριν από τις απεργίες της UAW, ο Jacobson είπε ότι η εταιρεία ήταν σε καλό δρόμο για να επιτύχει «προς το ανώτερο μισό» των προβλέψεων για τα κέρδη της.

Στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε 2,28 δολάρια έναντι 1,88 δολάρια που αναμένονταν.

Στα έσοδα ανακοίνωσε 44,13 δισ. δολάρια έναντι 43,68 δισ. δολαρίων που αναμένονταν.

Για το τρίτο τρίμηνο, η GM ανέφερε καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους 3,06 δισ. δολαρίων, ή 2,20 δολαρίων ανά μετοχή, μειωμένα κατά 7,3% από το προηγούμενο έτος, όταν η εταιρεία κέρδισε 3,31 δισ. δολάρια ή 2,25 δολάρια ανά μετοχή.
Τα έσοδα κατά την περίοδο αυξήθηκαν 5,4% από 41,89 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) μειώθηκαν κατά 16,9% από το τρίτο τρίμηνο του 2022 στα 3,56 δισ. δολάρια.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της GM στη Βόρεια Αμερική μειώθηκαν κατά 9,5% κατά το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 3,53 δισ. δολάρια. Οι διεθνείς δραστηριότητές της αύξησαν τα κέρδη κατά περίπου 7% στα 357 εκατ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από μετοχές της από δραστηριότητες στην Κίνα μειώθηκαν σε ετήσια βάση κατά περίπου 42% στα 192 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η JTI συνεχίζει την επένδυσή της στην Ελλάδα

Ξεχώρισε με 14 κορυφαίες διακρίσεις ο Όμιλος Grecotel στα Greek Hospitality Awards

Ευ. Μυτιληναίος (Φόρουμ Economist): Διεθνές παράδειγμα η Ελλάδα – Μεγαλύτερη απειλή παγκοσμίως η κρίση στη Μ. Ανατολή 

gazzetta
gazzetta reader insider insider