UAW: «Χτυπά» και τη Stellantis το απεργιακό «κύμα» - Συνολικά πάνω από 40.000 οι απεργοί στο Ντιτρόιτ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UAW: «Χτυπά» και τη Stellantis το απεργιακό «κύμα» - Συνολικά πάνω από 40.000 οι απεργοί στο Ντιτρόιτ
Οι στοχευμένες απεργίες ξεκίνησαν πριν από περισσότερες από πέντε εβδομάδες, στις 15 Σεπτεμβρίου, αφού το συνδικάτο και οι αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ απέτυχαν να καταλήξουν σε νέες συμφωνίες.

Επεκτείνεται και σε εργοστάσιο φορτηγών της Stellantis στο Μίσιγκαν η απεργία της UAW που συνεχίζει να ταράσσει τις ΗΠΑ.

Η απεργία που οργανώνει το σωματείο United Auto Workers περιλαμβάνει περίπου 6.800 εργαζόμενους στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Sterling Heights της Stellantis στα προάστια του Ντιτρόιτ, ανακοίνωσε το συνδικάτο τη Δευτέρα το πρωί.

«Αυτή τη στιγμή, η Stellantis έχει τη χειρότερη πρόταση στο τραπέζι σχετικά με την εξέλιξη των μισθών, την προσωρινή αμοιβή των εργαζομένων και τη μετατροπή τους σε πλήρους απασχόλησης, τις προσαρμογές κόστους ζωής (COLA) και πολλά άλλα», ανέφερε η UAW σε ανακοίνωση.

Το εργοστάσιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργοστάσια στις ΗΠΑ για τη Stellantis, ωστόσο η αυτοκινητοβιομηχανία είναι περισσότερο προετοιμασμένη να περιμένει μια απεργία στο εργοστάσιο φορτηγών από τους ανταγωνιστές της General Motors και Ford Motor, καθώς έχει έτοιμη μία παρτίδα φορτηγών Ram.

Η απροειδοποίητη απεργία ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των μελών της UAW που απεργούν στις αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ σε περισσότερους από 40.000. Οι στοχευμένες απεργίες ξεκίνησαν πριν από περισσότερες από πέντε εβδομάδες, στις 15 Σεπτεμβρίου, αφού το συνδικάτο και οι αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ απέτυχαν να καταλήξουν σε νέες συμφωνίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ναυτιλία: Παραμένουν στην κορυφή οι Greeks - Αυξημένες οι παραγγελίες από Κίνα και Ιαπωνία

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή μόνη ελληνική εταιρεία στον S&P Clean Energy Index 

Όλοι οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider