CEO Acer: Η ζήτηση για PC επιστρέφει με ισχυρή ανάπτυξη στο «προβλεπόμενο μέλλον»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO Acer: Η ζήτηση για PC επιστρέφει με ισχυρή ανάπτυξη στο «προβλεπόμενο μέλλον»
Ο κατασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών Acer με έδρα την Ταϊβάν δήλωσε ότι η ζήτηση προσωπικών υπολογιστών ανακάμπτει, αφού πρώτα φέτος έφτασε στο χαμηλότερο σημείο της.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών Acer με έδρα την Ταϊβάν δήλωσε ότι η ζήτηση προσωπικών υπολογιστών ανακάμπτει, αφού πρώτα φέτος έφτασε στο χαμηλότερο σημείο της.

«Είδαμε τη ζήτηση να πιάνει πάτο κατά τη διάρκεια του Μαΐου του τρέχοντος έτους και έκτοτε, η ζήτηση επανήλθε. Για το τρίτο τρίμηνο, έχουμε ήδη δει ανάπτυξη από έτος σε έτος», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Τζέισον Τσεν στο CNBC.

Το τρίτο τρίμηνο, τα έσοδα από φορητούς υπολογιστές της Acer αυξήθηκαν κατά 19,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από σταθερούς υπολογιστές αυξήθηκαν κατά 27,8% την ίδια περίοδο. Η Acer είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος «παίκτης» στον κόσμο στην αγορά υπολογιστών με μερίδιο αγοράς 6,4%, σύμφωνα με την Canalys. Η κινεζική Lenovo προηγείται με 22,9%, ακολουθούμενη από την HP (21,6%), την Dell (16,6%) και την Apple (11%).

Την άνοδο ζήτησης στην πανδημία ακολούθησε η πτώση

Τα τελευταία στοιχεία της Canalys έδειξαν ότι η παγκόσμια αγορά υπολογιστών σημείωσε βραδύτερη πτώση το δεύτερο τρίμηνο, με τις συνολικές πωλήσεις σταθερών και φορητών υπολογιστών να μειώνονται κατά 11,5% από έτος σε έτος, σε 62,1 εκατομμύρια μονάδες. Τα δύο τελευταία τρίμηνα, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 30%.

Η πανδημία του Covid-19 οδήγησε σε αύξηση της εξ αποστάσεως εργασίας και της εκπαίδευσης στο σπίτι, η οποία με τη σειρά της τροφοδότησε τη ζήτηση για σταθερούς και φορητούς υπολογιστές. Αλλά η έκρηξη στις πωλήσεις υπολογιστών έφτασε στο τέλος της, όταν οι παγκόσμιες πωλήσεις υπολογιστών μειώθηκαν απότομα το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, με αύξηση των επιτοκίων και αύξηση του πληθωρισμού, έκανε περισσότερο συγκρατημένους τους καταναλωτές στις δαπάνες τους, επηρεάζοντας τις πωλήσεις υπολογιστών.

Επιστρέφει στην κανονικότητα ο κλάδος

Η Acer, που ιδρύθηκε το 1976, κατασκευάζει μια σειρά προϊόντων υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων φορητών, σταθερών υπολογιστών και tablet. Επίσης, κατασκευάζει οθόνες, έξυπνες συσκευές καθώς και ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ. Η κύρια κατασκευαστική βάση της Acer βρίσκεται στην Κίνα, ενώ παράγει επίσης στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ταϊβάν, την Ιαπωνία, την Κορέα και την Ινδία, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Οι υπολογιστές σήμερα, μαζί με την κατασκευή οθονών, συνεισφέρουν περίπου τα δύο τρίτα της επιχείρησής μας. Μελλοντικά πιστεύουμε ότι οι επιδόσεις εξαρτώνται από την εποχικότητα αλλά θεωρούμε ότι ο κλάδος προϊόντων εκτός των υπολογιστών θα αγγίξει το 1/3 και ίσως και περισσότερο», είπε ο Τσεν σε μια συνέντευξή του.

Η εταιρεία τεχνολογίας της Ταϊβάν είναι θετική ως προς το ότι η αγορά υπολογιστών θα «επιστρέφει στην κανονικότητα» μέχρι το τέταρτο τρίμηνο.

«Στο 4ο τρίμηνο, πιστεύουμε ότι η αγορά PC θα επιστρέψει στην κανονική της εποχικότητα. Το πρώτο εξάμηνο θα είναι λιγότερο από 50%. Και το δεύτερο 6μηνο θα είναι μεγαλύτερο από το πρώτο, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον», είπε ο Τσεν. «Βασικά θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Και ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι το απόθεμα έχει σχεδόν εξαντληθεί, τουλάχιστον για εμάς με υγιή τρόπο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο κάτω από το 3% ο δομικός πληθωρισμός

Βρετανία: Άνω των εκτιμήσεων η πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider