Διψήφια αύξηση τζίρου για την εταιρεία παιχνιδιών Μουστάκας - Οι προκλήσεις και η στρατηγική που ακολουθεί

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διψήφια αύξηση τζίρου για την εταιρεία παιχνιδιών Μουστάκας - Οι προκλήσεις και η στρατηγική που ακολουθεί
Πιστή στο επιχειρηματικό μοντέλο της σταθερής ανάπτυξης και ανοιχτή στην αξιοποίηση τυχόν ευκαιριών για περαιτέρω μεγέθυνση παραμένει η εταιρεία παιχνιδιών Μουστάκας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει συνεχώς βελτιωμένη εικόνα σε επίπεδο αποτελεσμάτων.

Πιστή στο επιχειρηματικό μοντέλο της σταθερής ανάπτυξης και ανοιχτή στην αξιοποίηση τυχόν ευκαιριών για περαιτέρω μεγέθυνση παραμένει η εταιρεία παιχνιδιών Μουστάκας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει συνεχώς βελτιωμένη εικόνα σε επίπεδο αποτελεσμάτων.

Όπως επισημαίνεται στις οικονομικές καταστάσεις της αλυσίδας που καταχωρήθηκαν χθες στο ΓΕΜΗ, το 2022 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 67,92 εκατ. ευρώ έναντι κύκλου εργασιών 58,16 εκατ. ευρώ το 2021, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 16,7%.

Τα καθαρά κέρδη ωστόσο υποχώρησαν στα επίπεδα των 4,62 εκατ. ευρώ έναντι 6,51 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση με τη διοίκηση να αναφέρει ότι «η χρήση 2022 υπήρξε πολύ ικανοποιητική ως προς τον κύκλο εργασιών και ως προς τα καθαρά αποτελέσματα, δεδομένων των ασφυκτικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν στην αγορά λόγω της αύξησης του πληθωρισμού και της κρίσης που δημιουργήθηκε στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Οι προκλήσεις

Η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για την τρέχουσα χρονιά, με τη διοίκηση να υποστηρίζει πως «η αγοραστική δύναμη του πληθυσμού ενδέχεται να επηρεαστεί αρνητικά για το 2023».

Όπως τονίζεται, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 αποτέλεσε το κρίσιμο γεγονός της ανόδου των τιμών ενέργειας σε πρωτοφανή επίπεδα αλλά και της συνεπακόλουθης αύξησης των τιμών σε όλα τα αγαθά και είδη ενώ το κόστος λειτουργίας της εταιρείας αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του 2022.

«Η διοίκηση εκτιμά ότι παρά τις οικονομικές και γεωπολιτικές αβεβαιότητες, η οικονομική δραστηριότητα της Ελλάδας θα παραμείνει σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης εκμεταλλευόμενη τόσο τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, όσο και το συγκριτικό της πλεονέκτημα στον τουρισμό», σημειώνεται. «Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση εξετάζει και λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε να διατηρήσει τα κόστη σε επιθυμητά επίπεδα και να διασφαλίσει τη ρευστότητα», τονίζεται ακόμη, με την ταμειακή θέση της Μουστάκας στις 31/12/2022 να εμφανίζεται ισχυρή, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 18.462 χιλ. ευρώ.

Στα 547 άτομα ο μέσος αριθμός εργαζομένων

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις, η εταιρεία Μουστάκας διαθέτει ένα ιδιόκτητο κατάστημα και 19 ακόμα τα οποία λειτουργούν με μακροχρόνιες συμβάσεις μίσθωσης.

Ο μέσος αριθμός εργαζομένων είναι 547 άτομα, από τα οποία 362 άτομα είναι γυναίκες, δηλαδή ποσοστό 66,18%. Από τα 106 άτομα που απασχολούνται ως διοικητικό προσωπικό, τα 42 άτομα είναι γυναίκες, ήτοι ποσοστό 39,62%.

Διανομή μερίσματος

Λαμβάνοντας υπόψη τα επίπεδα κερδοφορίας της εταιρείας, η διοίκηση θα προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερισμάτων συνολικού ύψους 600.000 ευρώ.

Από μια μικρή βιοτεχνία ξεκίνησαν όλα...

Τα καταστήματα Μουστάκας ξεκίνησαν ως μια μικρή βιοτεχνία με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία παιδικών παιχνιδιών. Εμπνευστής και δημιουργός της εταιρείας ήταν ο Γεώργιος Ν. Μουστάκας.

Από τα πρώτα της βήματα η εταιρεία έθεσε τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες οικοδόμησε την ανάπτυξή της, ενώ σήμερα, μετά από τρεις γενιές, τα καταστήματα Μουστάκας συνεχίζουν να επικεντρώνονται στο παιδί και το παιχνίδι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Γκάζι» στην επέκταση του δικτύου τους πατάνε τα σούπερ μάρκετ - Πού ανοίγουν νέα καταστήματα

Πληθωριστικές πιέσεις και γεωπολιτικός κίνδυνος «ζαλίζουν» τα ελληνικά αλκοολούχα ποτά – Η κυριαρχία του ούζου

gazzetta
gazzetta reader insider insider