Με 23 εκατ. ευρώ στην HIG το ξενοδοχείο - «φάντασμα» στην Αγία Μαρίνα

Χάρης Ντιγριντάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με 23 εκατ. ευρώ στην HIG το ξενοδοχείο - «φάντασμα» στην Αγία Μαρίνα
Eurobank και HIG έδωσαν τα χέρια για απόκτηση από το ισχυρό Fund, του εμβληματικού -λόγω θέσης- ημιτελούς ξενοδοχείου φάντασμα στην θέση Αλθέα της Αγίας Μαρίνας επί της Λ. Ποσειδώνος. Ενός project που θα προσδώσει μια ξεχωριστή πινελιά ποιότητας στον Καμβά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Mega deal επετεύχθη τις προηγούμενες ημέρες με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, Eurobank και HIG έδωσαν τα χέρια για απόκτηση από το ισχυρό Fund, του εμβληματικού -λόγω θέσης- ημιτελούς ξενοδοχείου «φάντασμα» στην θέση Αλθέα της Αγίας Μαρίνας επί της Λ. Ποσειδώνος. Ενός project που θα προσδώσει μια ξεχωριστή πινελιά ποιότητας στον Καμβά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές το τίμημα της εξαγοράς άγγιξε τα 23 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο της επένδυσης θα υπερβεί οριακά τα 100 εκατ. ευρώ, δεδομένου του γεγονότος ότι ουσιαστικά, η μονάδα που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει το 2026, θα κτιστεί σχεδόν από την αρχή, ενώ το εν λόγω άψυχο κτιριακό κουφάρι θα μετατραπεί σε υπερπολυτελή μονάδα. Κατά πληροφορίες του insider.gr, η υφιστάμενη ανωδομή θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο ενώ μέρος των καμπανών που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο του συγκροτήματος εξετάζεται να πουληθούν ως κατοικίες δίχως να αποκλείεται να γίνουν Condo (δηλαδή μετά την πώληση τους να τις διαχειρίζεται το ξενοδοχείο).

Tο επονομαζόμενο και ως «Ξενοδοχείο της Χούντας» (Το είχε θεμελιώσει η Δέσποινα Παπαδοπούλου), έμεινε ημιτελές και για σχεδόν μισό αιώνα μετά παραμένει ένα κτίριο – ερείπιο σε μια έκταση 65 στρεμμάτων, που εμπεριέχει τρία τμήματα που περιλαμβάνουν το κεντρικό κτίριο (ξενοδοχείο) και δύο σειρές bungalows.

Βάσει του αρχικού πλάνου, το συγκρότημα θα είχε συνολική δυναμικότητα 400 και πλέον δωματίων, δηλαδή ουσιαστικά ένα μεγαλόπνοο επιχειρηματικό σχέδιο που παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες και για λόγους που δεν αποσαφηνίστηκαν ποτέ, παρέμεινε γιαπί από το 1973. Η διαχείρισή της νέας μονάδας θα περάσει στην Hospitality ELLA Resorts AE. Πρόκειται για την ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων του ομίλου, που ελέγχει πλέον - άμεσα ή έμμεσα - 10 ξενοδοχεία και διαπραγματεύεται την αγορά ενός δεύτερου συγκροτήματος στην Κρήτη μετά το ξενοδοχείο Aldiana στο Μόχλο Λασηθίου το οποίο μετά την ανακαίνιση επέκταση του θα έχει δυναμικότητα 370 πολυτελών δωματίων.

H HIG που πλέον αποτελεί έναν από τους 3 μεγαλύτερους ξένους θεσμικούς στην Ελλάδα μετά την CVC και την BC Partners έχει θέσει ως στόχο την απόκτηση 2 ακόμη μονάδων σε νησιά και ένα ακόμη στην ηπειρωτική Ελλάδα. Όπως είχε επισημάνει πρόσφατα ο επικεφαλής της HIG CAPITAL κ. Κων/νος Μπήτρος η «H.I.G. Capital Advisors LLC», ως διαχειρίστρια κεφαλαίων, έχει επενδύσει συστηματικά και μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα περισσότερα από 1,350 δισ. ευρώ , και συνεχίζει να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές αυτής, έχοντας εκπονήσει πρόγραμμα νέων επενδύσεων στο χώρο των Logistics και των ξενοδοχείων, με στόχο να φθάσει σε αξία ενεργητικού το 1,5 δισ. ευρώ, με επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων άνω των 350 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μόλις στο 15,2% οι ασφαλίσεις κατοικίας στην Ελλάδα

Εννέα δεδομένα για την ασφάλιση περιουσίας στην Ελλάδα

Ασφάλειες: Άνοδος στα Συμβόλαια Περιουσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider