Exxon: Σε διαπραγματεύσεις με την Pioneer για να πληρώσει περισσότερα από 250$ ανά μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Exxon: Σε διαπραγματεύσεις με την Pioneer για να πληρώσει περισσότερα από 250$ ανά μετοχή
Ακόμα και σήμερα θα μπορούσε να ανακοινωθεί η εξαγορά που θα φτάσει τα 58 δισ. δολάρια, αναφέρει το Bloomberg.

Η Exxon Mobil βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία ύψους 58 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Pioneer Natural Resources αναφέρει το Bloomberg, υποστηρίζοντας ένα στοίχημα ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα παραμείνουν κεντρικά συστατικά στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα για δεκαετίες, ανεξάρτητα από το μονοπάτι που ακολουθούν τα έθνη προς ένα μέλλον με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα.

Η Exxon βρίσκεται σε συζητήσεις για να πληρώσει περισσότερα από 250 δολάρια ανά μετοχή για τον παραγωγό σχιστολιθικού αερίου με έδρα το Irving του Τέξας, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα. Η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμα και την Τετάρτη, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα, τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Τα ίδια άτομα πάντως ανέφεραν ότι δεν έχει επιτευχθεί τελική συμφωνία και οι όροι θα μπορούσαν να αλλάξουν ή οι συνομιλίες θα μπορούσαν να τελειώσουν χωρίς συμφωνία. Οι εκπρόσωποι της Exxon και της Pioneer αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Μια συμφωνία στα 250 δολάρια ανά μετοχή θα ήταν με ένα premium 16% στην τιμή κλεισίματος της Pioneer στα 214,96 δολάρια την Πέμπτη, προτού εμφανιστούν αναφορές ότι οι δύο εταιρείες ήταν σε συνομιλίες. Αυτό θα αποτιμούσε την Pioneer σε τουλάχιστον 58 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση τον συνολικό αριθμό των μετοχών της, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η συμφωνία- αν τελεσφορήσει- θα είναι η μεγαλύτερη εταιρική εξαγορά που ανακοινώθηκε παγκοσμίως φέτος και η μεγαλύτερη εξαγορά της Exxon από τη συγχώνευση με την Mobil το 1999. Τα μεγάλα στρατηγικά στοιχήματα με τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το μέλλον του παγκόσμιου ενεργειακού συστήματος έχουν ισχυρό προηγούμενο στην Exxon, η οποία έχει επιβιώσει από πολέμους, εθνικοποίηση και δημόσια κατακραυγή σε όλη την 140χρονη ιστορία της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έσπασαν το «φράγμα» των 100 εκατ. οι πωλήσεις της Cosmos Sport – Οι στρατηγικοί στόχοι και οι προοπτικές της αγοράς αθλητικών ειδών

Βρετανία: Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου αναστέλλονται εξαιτίας πυρκαγιάς

Smart Park: Τι φέρνει για Trade Estates και REDS το deal των Σπάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider