Toyota: Ρεκόρ πωλήσεων τον Αύγουστο, με αύξηση 9% - Ανακάμπτει «με τα χίλια»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota: Ρεκόρ πωλήσεων τον Αύγουστο, με αύξηση 9% - Ανακάμπτει «με τα χίλια»
Η Toyota πούλησε συγκεκριμένα 923.180 οχήματα, λαμβάνοντας μια σημαντική ώθηση που αποδίδεται στις βελτιωμένες συνθήκες της προσφοράς αλλά και στην αυξημένη ζήτηση.

Νέο ρεκόρ πωλήσεων πέτυχε τον Αύγουστο η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, με αύξηση 9% σε ετήσια βάση των παγκόσμιων πωλήσεων. Η Toyota πούλησε συγκεκριμένα 923.180 οχήματα, λαμβάνοντας μια σημαντική ώθηση που αποδίδεται στις βελτιωμένες συνθήκες της προσφοράς αλλά και στην αυξημένη ζήτηση.

Πέραν της αύξησης των πωλήσεων, η Toyota αύξησε επίσης την παγκόσμια παραγωγή της κατά 4%. Η εταιρεία κατασκεύασε τον αριθμό-ρεκόρ των 924.509 οχημάτων τον Αύγουστο, στα οποία περιλαμβάνονται οχήματα από τις θυγατρικές Daihatsu Motor και Hino Motors.

Η απόδοση των πωλήσεων της Toyota διαφοροποιήθηκε από τη μία περιοχή στην άλλη. Ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία γνώρισε ισχυρές πωλήσεις σε Ευρώπη, Ιαπωνία και Κορέα, είδε επιβράδυνση στην Κίνα. Παρά τη διαφορά αυτή, η αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να επεκτείνει σημαντικά το μερίδιο αγοράς της στα ηλεκτρικά οχήματα (EV). Οι πωλήσεις EV της εταιρείας ήταν υπερδιπλάσιες σε σχέση με το σύνολο του 2022.

Αυτές οι εξελίξεις αποτυπώνουν μια ισχυρή ανάκαμψη της Toyota, η οποία είχε βρεθεί αντιμέτωπη με τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και τη μειωμένη ζήτηση από τους καταναλωτές λόγω της πανδημίας COVID-19. Η πρόσφατη αύξηση των πωλήσεων και της παραγωγής υποδηλώνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ανακτά τις βάσεις της και βρίσκεται σε καλή θέση για μελλοντική ανάπτυξη.

Τα οικονομικά νούμερα της Toyota εντυπωσιάζουν. Σύμφωνα με την InvestingPro data, η Toyota έχει κεφαλαιοποίηση 244,34 δισ. δολαρίων και λόγο P/E 12,11, που υποδηλώνει υγιή αποτίμηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και περιφέρεια σχεδιάζει ο Όμιλος της Brown Hotels

UniCredit: Έρχεται η επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα από το αμερικανικό «ιππικό»

gazzetta
gazzetta reader insider insider