Αμερικανική ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία – Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ στη χώρα μας από την Joseph Sassoοn Group

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμερικανική ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία – Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ στη χώρα μας από την Joseph Sassoοn Group
Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία έδωσαν οι ομιλητές του American Mediterranean Investment Forum, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρέσβης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο και ο επικεφαλής του ομίλου Joseph Sassoon, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε και δύο επενδύσεις στη χώρα μας, ύψους 50 εκατ. ευρώ η καθεμία.

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία έδωσαν οι ομιλητές του American Mediterranean Investment Forum. O πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζωρτζ Τσούνης, τόνισε ότι «οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά», ενώ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, είπε ότι η χώρα μας είναι ένα καταπληκτικό μέρος για επενδύσεις. Ο «οικοδεσπότης» της εκδήλωσης, David Sassoon, πρόεδρος του ομίλου Joseph Sassoon ανακοίνωσε μάλιστα ότι προχωρά άμεσα σε δύο νέες επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ η καθεμία.

Η πρώτη επένδυση αφορά στη δημιουργία του Sassoon Technological Αdvanced Research Center, το οποίο όπως είπε ο David Sassoon. «Αυτό είναι ένα κέντρο που θα επιτρέψει στις ισραηλινές εταιρείες τεχνολογίας να έρθουν στην Ελλάδα και να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους και να τους προσφέρει μια ευκαιρία για να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στην Ελληνική αλλά και στην Ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε ο David Sassoon. To κέντρο θα έχει και εργαστήρια που θα δουλεύουν πάνω στις τεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Κβαντικών Υπολογιστών.

Ήδη έχουν προχωρήσει τα αρχιτεκτονικά σχέδια για το Sassoon Technological Αdvanced Research Center. Ακόμη δεν έχει κλειδώσει το αν θα λειτουργήσει στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται το αν θα είναι μέρος του τεχνολογικού πάρκου τέταρτης γενιάς «ThessINTEC» που αναπτύσσεται στην συμπρωτεύουσα και στο οποίο ήδη συμμετέχουν ισραηλινοί επενδυτές.

Η δεύτερη επένδυση έχει να κάνει με τη δημιουργία βιομηχανικής εγκατάστασης της αμερικανικής εταιρείας ΑΙΤ Composites, η οποία αναπτύσσει συνθετικά υλικά που αξιοποιούνται στις κατασκευές και στα έργα υποδομών, όπως γέφυρες, οδικά έργα κλπ. «Η AIT θα δημιουργήσει μια εγκατάσταση για την παραγωγή συνθετικών υλικών στην Ελλάδα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και προσφέροντας νέα υλικά που αναπτύσσονται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μέιν. Έτσι η Ελλάδα θα γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία δομικών υλικών μαζί με το Ισραήλ, στο οποίο θα αναπτύξουμε μια ακόμη εγκατάσταση με την ΑΙΤ», ανέφερε ο David Sassoon.

O όμιλος Joseph Sassoon λειτουργεί ως μια ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων και επενδυτικής εμπορικής τραπεζικής με έδρα τις ΗΠΑ. Αποτελεί συνέχεια της γνωστής εβραϊκής οικογένειας Sassoon, η οποία βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη τον 16ο αιώνα μετά από τον διωγμό των εβραίων από την Ισπανία. Ο ίδιος ο David Sassoon στάθηκε ιδιαίτερα στις ρίζες που έχει η οικογένεια του στη χώρα μας, σημειώνοντας πως η γιαγιά του και ο πατέρας του γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Ο όμιλος έχει ανοίξει γραφεία στη χώρα μας και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη προχωρήσει σε επενδύσεις και στην αγορά ακινήτων και ξενοδοχείων.

Μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε χθες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος o όμιλος Joseph Sassoon –«το πρώτο από πολλά» όπως είπε- ο David Sassoon δήλωσε πως «η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα για να επενδύσει κανείς», σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως εκτός από τις καλές προοπτικές η Ελλάδα διαθέτει και ένα καλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Τζ. Τσούνης: Οι καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα είναι μπροστά

«Οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά μας», σημείωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζωρτζ Τσούνης, κατά την ομιλία του στο American Mediterranean Investment Forum. Ο ίδιος στάθηκε στις ισχυρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και το γεγονός πως η χώρα μας μειώνει το χρέος και επιστρέφει στα πρωτογενή πλεονάσματα. Εστιάζοντας στον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας, είπε πως είναι κόμβος της περιοχής και διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα και τόνισε τις επενδύσεις που πραγματοποιούν στη χώρα μας μεγάλοι αμερικανικοί όμιλοι, όπως η CISCO, η Pfizer, η Microsoft, η Google και η Meta.

Μ. Πομπέο: Υπέροχος τόπος για επενδύσεις η Ελλάδα

«Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για τις επενδύσεις στη Μεσόγειο, για την ευημερία στον κόσμο και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να επενδύσει κανείς», σημείωσε ο Μ. Πομπέο, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου για να τονίσει αργότερα «άκουσα τα στατιστικά για το λόγο ελληνικού ΑΕΠ/ χρέους. Μακάρι και η Αμερική να φτάσει σε αυτό το επίπεδο».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο των επενδυτικών επιλογών για την ευημερία και την σταθερότητα σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως όταν λειτουργούμε σωστά την διπλωματία και την οικονομία μειώνονται οι κίνδυνοι αποσταθεροποίησης. Η σταθερότητα, είναι σημαντική και για τις επενδύσεις, σημείωσε, κάνοντας ειδική αναφορά στα κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και περιφέρεια σχεδιάζει ο Όμιλος της Brown Hotels

Σημαντική αύξηση τζίρου για τα ΟΚ! Anytime Markets – Οι στόχοι για το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider