Lego: Εγκαταλείπει την προσπάθεια να φτιάξει τουβλάκια από πλαστικό χωρίς πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lego: Εγκαταλείπει την προσπάθεια να φτιάξει τουβλάκια από πλαστικό χωρίς πετρέλαιο
Η Lego διαπίστωσε ότι τα τουβλάκια που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (RPET), θα οδηγούσαν σε υψηλότερες εκπομπές άνθρακα. 

Την προσπάθεια να κατασκευάσει τουβλάκια από πλαστικό που δεν περιέχει πετρέλαιο εγκατέλειψε η δανέζικη εταιρεία Lego, καθώς το νέο υλικό θα οδηγούσε σε μεγαλύτερες εκπομπές άνθρακα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η απόφαση ελήφθη όταν η Lego διαπίστωσε ότι τα τουβλάκια που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (RPET), θα οδηγούσαν σε υψηλότερες εκπομπές άνθρακα.

«Δοκιμάσαμε εκατοντάδες υλικά. Απλώς δεν ήταν δυνατό να βρεθεί ένα τέτοιο υλικό», δήλωσε στους Financial Times, ο διευθύνων σύμβουλος της Lego, Niels Christiansen.

Να σημειωθεί πως η Lego είχε δεσμευτεί να αντικαταστήσει μέχρι το τέλος της δεκαετίας τα πλαστικά με βάση το πετρέλαιο με άλλα υλικά πιο βιώσιμα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, δεν έχει καταφέρει να βρει το υλικό εκείνο που όχι μόνο θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον αλλά θα αποδίδει αποτελεσματικά το χρώμα, τη λάμψη και τον ήχο που κάνουν τα διάσημα τουβλάκια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Evergrande: Στον «αέρα» το σχέδιο αναδιάρθρωσης -Βουτιά 24% για τη μετοχή

Amazon: Επενδύει 4 δισ. δολάρια στην Anthropic

«Λευκός καπνός» στο Χόλιγουντ: Σε συμφωνία μετά από 150 ημέρες απεργίας κατέληξαν σεναριογράφοι και στούντιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider