Λαμπίρης (ΔΑΑ): Το 2023 μπορεί να είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για το «Ελ. Βενιζέλος»

Newsroom
Μοιράσου το
Λαμπίρης (ΔΑΑ): Το 2023 μπορεί να είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για το «Ελ. Βενιζέλος»
Στις εξαιρετικά καλές επιδόσεις του αεροδρομίου της Αθήνας ως προς την επιβατική κίνηση, αναφέρθηκε ο Ριχάρδος Λαμπίρης, πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, από το βήμα του 6ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών ITC 2023

Στις εξαιρετικά καλές επιδόσεις του αεροδρομίου της Αθήνας ως προς την επιβατική κίνηση, αναφέρθηκε ο Ριχάρδος Λαμπίρης, πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, από το βήμα του 6ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών ITC 2023, στην πρώτη συνεδρία για θέματα Μεταφορών, που διεξάγεται στο Ωδείο Αθηνών.

«Εάν οι καλές επιδόσεις συνεχιστούν με τους μέχρι σήμερα ρυθμούς, θα έχουμε φέτος μία χρονιά ρεκόρ για το αεροδρόμιο της Αθήνας, ξεπερνώντας και τις ιστορικές επιδόσεις του 2019», σημείωσε, παραθέτοντας μία σειρά στοιχείων που επιβεβαιώνουν τη θετική πορεία.

Για το 2019, ο ΔΑΑ κατέγραψε 25,58 εκατ. επιβάτες, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία, έως τον φετινό Αύγουστο έφτασε στα 18,7 εκατ. επιβάτες, έναντι 17,3 εκατ. για το ίδιο διάστημα του 2019.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Λαμπίρης, βάσει των στοιχείων, μονάχα τον μήνα Σεπτέμβριο, η επιβατική κίνηση κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 11,5%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Ο πρόεδρος του ΔΑΑ εστίασε, επίσης, στο γεγονός ότι υπάρχουν ημέρες που από το terminal του αεροδρομίου διακινούνται 102.000 επιβάτες ημερησίως, ένα εντυπωσιακό νούμερο για τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Ο κ. Λαμπίρης χαρτογράφησε τις διεθνείς ροές επιβατών του ΔΑΑ, με «πυρήνα» την ευρωπαϊκή αγορά, που είναι και η μεγαλύτερη.

Ειδικότερα, όπως είπε, η αγορά της Αυστρίας, το πρώτο 8μηνο του έτους, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, παρουσίασε αύξηση κατά περίπου 45% σε σύγκριση με το 2019, της Ισπανίας κατά 25%, της Γαλλίας κατά 15%, της Αμερικής κατά 63%, του Ισραήλ κατά 68% και του Καναδά κατά 32%.

Ως προς τις επενδύσεις που υλοποιεί το αεροδρόμιο της Αθήνας, ο κ. Λαμπίρης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των συστημάτων διαχείρισης αποσκευών, στον βόρειο και στον νότιο τομέα, που έγινε χωρίς να διαταραχθεί η κίνηση των επιβατών. Πρόταξε, επίσης, την επένδυση στην αύξηση της χωρητικότητας του αεροδρομίου σε αεροσκάφη, με έξι νέες θέσεις στάθμευσης και μερικές θέσεις για ελικόπτερα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αλεξοπούλου (υφ. Μεταφορών): Τον Απρίλιο στους δρόμους τα πρώτα «πράσινα» λεωφορεία – Προτεραιότητα η ηλεκτροκίνηση

Ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια η διακίνηση των επιβατών στα αεροδρόμια το οκτάμηνο

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider