UBS: Δεν αποτελούμε κίνδυνο για την Ελβετία λόγω μεγέθους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Δεν αποτελούμε κίνδυνο για την Ελβετία λόγω μεγέθους
Ο Σέρτζιο Ερμότι, ο διευθύνων σύμβουλος της UBS προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες για το μέγεθος του τραπεζικού κολοσσού μετά την εξαγορά της Credit Suisse.

Ο Σέρτζιο Ερμότι, ο διευθύνων σύμβουλος της UBS προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες για το μέγεθος του τραπεζικού κολοσσού μετά την εξαγορά της Credit Suisse, λέγοντας ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ελβετία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η UBS σημείωσε τα μεγαλύτερα τριμηνιαία κέρδη για μια τράπεζα στον απόηχο της εξαγοράς της Credit Suisse, η οποία έκλεισε τον Ιούνιο. Ο Ερμότι εργάζεται τώρα για να επιτύχει σημαντικούς στόχους για την ενσωμάτωση του πρώην ανταγωνιστή του (της Credit Suisse), συμπεριλαμβανομένων της περικοπής 3.000 θέσεων εργασίας στο τραπεζικό ίδρυμα που προέκυψε από την εξαγορά και της εξοικονόμησης κόστους άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Το ότι μεγαλώνουμε δεν σημαίνει ότι είμαστε πιο επικίνδυνοι για την Ελβετία», είπε ο Ερμότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesanzeiger. «Αντίθετα, πιστεύω ότι το οικονομικό κέντρο έχει γίνει πιο ασφαλές. Και η διάσωση του Μαρτίου (σ.σ. της Credit Suisse) επιβεβαίωσε ότι εμείς, ως ελβετική τράπεζα, ήμασταν μέρος της λύσης».

Οι μεγάλες τράπεζες έχουν πάψει εδώ και καιρό να κυριαρχούν στην αγορά στεγαστικών δανείων στην Ελβετία με τις τράπεζες των καντονιών να είναι πολύ μεγαλύτερες, είπε ο διευθύνων σύμβουλος. Ακόμη και μετά τη συγχώνευση, το δίκτυο καταστημάτων της UBS βρίσκεται μόλις στην τρίτη θέση, είπε.

«Στην Ελβετία, μια χώρα με 250 τράπεζες, το να μιλάμε για έλλειψη ανταγωνισμού είναι ένα αστείο», κατέληξε ο Ερμότι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider