Περιβαλλοντικό «ΟΚ» για το 5άστερο Ikos Kissamos στην Κρήτη – Ποιο είναι το τουριστικό project

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιβαλλοντικό «ΟΚ» για το 5άστερο Ikos Kissamos στην Κρήτη – Ποιο είναι το τουριστικό project
Το 5άστερο θέρετρο θα κατασκευαστεί σε μία έκταση άνω των 200 χιλιάδων τ.μ. και αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 750 νέες θέσεις εργασίας.

Στην έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή και λειτουργία νέου κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος - ξενοδοχείου, κατηγορίας 5*, δυναμικότητας 1.280 κλινών - 414 δωματίων, της εταιρείας ΙΚΟS KISSAMOS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δίνοντας έτσι «πράσινο φως» στην τουριστική επένδυση στην Κρήτη, εντός έκτασης συνολικού εμβαδού 203.222,29 τ.μ., στη θέση «Κάμπος - Λειβάδια», εκτός ορίων οικισμού Άγιος Αντώνιος Καλλεργιανών και εκτός σχεδίου πόλεως του Δήμου Κισσάμου, Π.Ε. Χανίων.

Ποιο είναι το έργο άνω των 125 εκατ. ευρώ - Η απόφαση στην Κρήτη

Πρόκειται για την ανάπτυξη του 5 αστέρων Ikos Kissamos που έχει δρομολογήσει ο όμιλος Sani/Ikos στα Χανιά, σε μία έκταση άνω των 200 χιλιάδων τ.μ. στον κόλπο Κισάμου. Η επένδυση εκτιμάται ότι μπορεί να υπερβεί τον αρχικό προϋπολογισμό των 125 εκατ. ευρώ. Το πολυτελές Ikos Kissamos, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2025 και θα αποτελεί το πρώτο resort του Ομίλου στο νησί της Κρήτης, ισχυροποιώντας έτσι ακόμα περισσότερο την παρουσία του στην Ελλάδα αλλά και το αποτύπωμά του Ομίλου στον τουρισμό πολυτελείας, ενώ οι εργασίες είναι σε φάση εκκίνησης.

Το Ikos Kissamos θα είναι το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα υπό το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts στην Κρήτη, με πάνω από 410 δωμάτια και 50 bungalows, βίλες, εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.. που θα εκτείνονται σε παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων. Το 5άστερο θέρετρο θα κατασκευαστεί σε μία έκταση άνω των 200 χιλιάδων τ.μ. και αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 750 νέες θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για το έργο κατασκευής, νέου κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος, κλασσικού, κατηγορίας πέντε αστέρων (5*), δυναμικότητας 1.280 κλίνες – 414 δωμάτια, καθώς και τη λειτουργία και τυχόν ανακαίνιση – συντήρηση του, στη θέση Κάμπος - Λειβάδια», εκτός ορίων οικισμού Άγιος Αντώνιος Καλλεργιανώντου και εκτός σχεδίου πόλεως των Δημοτικών Ενοτήτων Κισσάμου και Μυθήμνης του Δήμου Κισσάμου, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Περιφέρειας Κρήτης.

Το σύνολο του έργου οργανώνεται σε 8 περιοχές:

  • την περιοχή δωματίων deluxe 1,
  • την περιοχή δωματίων deluxe 2,
  • την περιοχή δωματίων standard 1,
  • την περιοχή δωματίων standard 2,
  • την περιοχή του παραλιακού μετώπου, με τα κτίρια εστιατορίων και γυμναστηρίου
  • την περιοχή των αθλητικών εγκαταστάσεων,
  • την περιοχή του spa και θεάτρου και
  • την περιοχή των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων.

Επίσης, προβλέπεται για την εξυπηρέτηση των αναγκών του έργου μεταξύ άλλων η κατασκευή από τον φορέα του έργου:

  1. Κολυμβητικών δεξαμενών, συνολικής επιφάνειας περίπου 5.830m2 και συνολικού όγκου 7.600m3 . Ειδικότερα, προβλέπεται να κατασκευαστούν τέσσερεις (4) εξωτερικές, μία θερμαινόμενη εσωτερική, τέσσερεις (4) θερμαινόμενες εξωτερικές και δεκαέξι (16) ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές.
  2. Εσωτερικού οδικού δικτύου.
  3. Εσωτερικού δικτύου ύδρευσης.
  4. Εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης
  5. Εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης για σύνδεση με την Ε.Ε.Λ. Δήμου Κισσάμου.
  6. Εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για σύνδεση με τη δεξαμενή του Δήμου στη θέση “Παρθενώνας” Δημοτικής Κοινότητας Κισσάμου.
  7. Γεφυρών, για την επικοινωνία των δύο τμημάτων του γηπέδου του έργου, που χωρίζονται από το ρέμα.
  8. Χώρων στάθμευσης.
  9. Φυτευτικού χώρου, κατάλληλα διαμορφωμένου.

Εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, beach bars, ΣΠΑ

Στην απόφαση γίνεται αναφορά για Κεντρικό Κτήριο, για διάφορα εστιατόρια (Κρητικό, Fresco και Beach House, La Petite Maison, Coya κ.α.), Beach Bars και Pool Bars (σε deluxe και standard περιοχές), πάνω από 55 Bungalows σε διάφορες περιοχές και ειδικά κτήρια, εγκαταστάσεις ΣΠΑ και αθλητισμού, εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ, κτήριο γυμναστηρίου, διοίκησης, γραφείων, κτήριο θεάτρου ή απασχόλησης εφήβων και παιδιών κ.α.

Το εξεταζόμενο γήπεδο, σύμφωνα με το από Ιούλιο του 2023 «Τοπογραφικό Διάγραμμα»: α) Προέκυψε από τη συνένωση 33 αγροτεμαχίων. β) Χωρίζεται σε δύο τμήματα, την ιδιοκτησία 1 και την ιδιοκτησία 2, από ρέμα που το διασχίζει. γ) Το τμήμα του, ιδιοκτησία 1, έχει εμβαδόν 36.562,80m2 . δ) Το τμήμα του, ιδιοκτησία 2, έχει εμβαδόν 166.659,49m2. Έχει ως δρόμο πρόσβασης την Κύρια Δημοτική Οδό (Κ.Δ.Ο.) Καστελλίου – Κουρφαλώνας, η οποία το ενώνει με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Το βόρειο όριό του, εφάπτεται στη γραμμή παλαιού αιγιαλού, όπως αυτή έχει καθορισθεί με την υπ’ αρ. 490/1988 Απόφαση Νομάρχη Χανίων «Καθορισμός των ορίων αιγιαλού και δημιουργία ζώνης παραλίας στη θέση κόλπου Κισσάμου (Δήμου Κισσάμου- Κοινότητες Καλλεργιανών – Καλουδιανών – Δραπανιά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην τελική ευθεία το νέο ξενοδοχείο του ελληνικoύ ομίλου Ikos Resorts στην Μαγιόρκα

Περιβαλλοντικό «ΟΚ» στην 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα στη Λακωνία – Ποιο είναι το project

Lamda Development: Πώς ωριμάζουν οι διαδικασίες για την εισαγωγή των Malls στο ΧΑ – Οι εσωτερικές κινήσεις, ο στόχος του 2024 και η ανοδική πορεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider