Η Huawei χτίζει μυστικές εγκαταστάσεις ημιαγωγών, για να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Huawei χτίζει μυστικές εγκαταστάσεις ημιαγωγών, για να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις
Έχει εξαγοράσει τουλάχιστον δύο εργοστάσια ενώ κατασκευάζει ακόμα τρία, προειδοποίησε ο αμερικανικός Σύνδεσμος Semiconductor Industry Association.

Μυστικές εγκαταστάσεις κατασκευής ημιαγωγών σε ολόκληρη την Κίνα χτίζει η Huawei Technologies, όπως προειδοποιεί η ένωση παγκόσμιων εταιρειών ημιαγωγών, σε μια κίνηση που θα επιτρέψει στην εταιρεία να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις και να προωθήσει τις τεχνολογικές της φιλοδοξίες.

Η Huawei, ένας αμφιλεγόμενος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακών εργαλείων, που βρέθηκε στο επίκεντρο των εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας, ξεκίνησε την παραγωγή τσιπ πέρυσι και λαμβάνει χρηματοδότηση περίπου 30 δισ. δολαρίων από την κινεζική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αμερικανική Ένωση SIA (Semiconductor Industry Association). Έχει εξαγοράσει τουλάχιστον δύο εργοστάσια ενώ κατασκευάζει ακόμα τρία, ανέφερε η SIA σε παρουσίαση στα μέλη του που είδε το Bloomberg.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έβαλε τη Huawei στη «μαύρη» λίστα το 2019, απαγορεύοντάς της να συνεργάζεται με αμερικανικές εταιρείες σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις. Ωστόσο, εάν η Huawei κατασκευάζει και αγοράζει εγκαταστάσεις με τα ονόματα άλλων εταιρειών χωρίς να αποκαλύπτει τη συμμετοχή της, όπως προειδοποιεί η SIA, μπορεί να καταφέρει να παρακάμψει το αμερικανικό μπλόκο για να αγοράσει έμμεσα αμερικανικό εξοπλισμό κατασκευής τσιπ και άλλες προμήθειες που διαφορετικά θα απαγορευόταν.

Το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις του Bloomberg News σχετικά με τις προειδοποιήσεις, ανέφερε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και είναι έτοιμο να αναλάβει δράση εάν χρειαστεί. Έχει ήδη βάλει στη μαύρη λίστα δεκάδες κινεζικές εταιρείες πέρα από την Huawei, συμπεριλαμβανομένων δύο που φέρεται να αποτελούν μέρος του δικτύου της Huawei – τη Fujian Jinhua Integrated Circuit και την Pengxinwei IC Manufacturing.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PMI: Περαιτέρω επιδείνωση σε Ευρωζώνη τον Αύγουστο - Χειρότερα των εκτιμήσεων σε Γερμανία, Γαλλία

Σουηδία: Θα διαρκέσει περισσότερο του αναμενόμενου η ύφεση με πιέσεις στα νοικοκυριά

gazzetta
gazzetta reader insider insider