Microsoft: Νέα συμφωνία εξαγοράς για την Activision Blizzard

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Νέα συμφωνία εξαγοράς για την Activision Blizzard
Η Microsoft και η Activision έχουν συμφωνήσει σε μια νέα, αναδιαρθρωμένη συμφωνία, την οποία η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου θα διερευνήσει εκ νέου.

Νέα συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard υπέβαλε η Microsoft στις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, έπειτα από την απόρριψη της αρχικής της πρότασης, ύψους 69 δισ. δολαρίων.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της Activision για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2022, ωστόσο έχει αντιμετωπίσει ρυθμιστικά «μπλόκα» στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σήμερα, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) επιβεβαίωσε ότι έχει μπλοκάρει την αρχική συμφωνία, σημειώνοντας πως η Microsoft και η Activision έχουν συμφωνήσει σε μια νέα, αναδιαρθρωμένη συμφωνία, την οποία η CMA θα διερευνήσει εκ νέου. Η απόφαση θα ληφθεί έως τις 18 Οκτωβρίου.

Υπό τους όρους της νέας συμφωνίας, η Microsoft δεν θα αποκτήσει τα δικαιώματα cloud για τα υπάρχοντα παιχνίδια για PC και κονσόλες της Activision ή για νέα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσει η εταιρεία τα επόμενα 15 χρόνια. Αντίθετα, τα δικαιώματα αυτά θα εκχωρηθούν στη γαλλική εταιρεία παιχνιδιών Ubisoft Entertainment, προτού ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision από τη Microsoft.

Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η πρώτη σημαντική ρυθμιστική αρχή που ενέκρινε τη συμφωνία τον Μάιο. Για να το επιτύχει αυτό, η Microsoft προσέφερε παραχωρήσεις. Όμως η CMA συνέχισε να μην δίνει το «πράσινο φως», επικαλούμενη ανησυχίες ότι η συμφωνία θα παρεμπόδιζε τον ανταγωνισμό στην εκκολαπτόμενη αγορά τυχερών παιχνιδιών cloud.

Στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου έδινε νομική μάχη με τη Microsoft σε μια προσπάθεια να ακυρωθεί εντελώς η εξαγορά της Activision. Τον Ιούλιο, ωστόσο, ένας δικαστής εμπόδισε την προσπάθεια της FTC, ανοίγοντας τον δρόμο για να προχωρήσει η συμφωνία στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αμερικανικές τράπεζες: Μετά την Moody's χτυπά και η S&P με υποβάθμιση 5 τραπεζών

Εξαγορά της EfaEnergy από την Mytilineos έναντι 4,5 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider