Walmart: 7,89 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη με «άλμα» 33% - Νίκησε τις προβλέψεις για το β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Walmart: 7,89 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη με «άλμα» 33% - Νίκησε τις προβλέψεις για το β' τρίμηνο
Walmart
Οι online πωλήσεις της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 24% ενώ και οι πωλήσεις στα φυσικά καταστήματα ενισχύθηκαν 6,4% το 2ο τρίμηνο.

Η Walmart αναθεώρησε επί τα βελτίω τo outlook της για ολόκληρο το έτος, νίκησε τις προβλέψεις της Wall Street για κέρδη και πωλήσεις, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του β' τριμήνου.

Οι online πωλήσεις της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 24% ενώ και οι πωλήσεις στα φυσικά καταστήματα ενισχύθηκαν 6,4% το 2ο τρίμηνο.

Τα έσοδα του γίγαντα της λιανικής ανήλθαν σε 161,63 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι των προβλέψεων για 160,27 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη της Walmart για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά περίπου 33% στα 7,89 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,92 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 5,15 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,88 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Walmart αναμένει τώρα ότι οι ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις ολόκληρου του οικονομικού έτους θα αυξηθούν κατά περίπου 4% έως 4,5%, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το έτος θα κυμαίνονται μεταξύ 6,36 και 6,46 δολαρίων. Οι προηγούμενες προβλέψεις της έκαναν λόγο για ενοποιημένα καθαρά κέρδη πωλήσεων 3,5% και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 6,10 και 6,20 δολαρίων.

O CEO της εταιρείας Ντάγκ Μακμίλον ανέφερε σε δήλωσή του ότι «η ισχύς μας βρίσκεται στα τρόφιμα, αλλά μας ενθάρρυναν επίσης τα αποτελέσματα στα γενικά εμπορεύματα σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαμε όταν ξεκινούσε το τρίμηνο». «Είμαστε σε καλή κατάσταση σε επίπεδο αποθεμάτων και μας αρέσει η θέση όπου βρισκόμαστε για το δεύτερο μισό του έτους», πρόσθεσε.

Σε αυτό το κλίμα η μετοχή της Walmart ενισχύεται έως και 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραμένει «ταύρος» και αυξάνει τη θέση της στις ελληνικές μετοχές η Morgan Stanley

Alpha Bank: Κορυφαίες διακρίσεις για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την κοινωνική της συνεισφορά

Mytilineos: Τροποποίηση σύμβασης για τα φωτοβολταϊκά της Egnatia

gazzetta
gazzetta reader insider insider