Tencent: Αύξηση σε κέρδη και έσοδα, αλλά κάτω των εκτιμήσεων, για τον κινεζικό τεχνολογικό «γίγαντα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tencent: Αύξηση σε κέρδη και έσοδα, αλλά κάτω των εκτιμήσεων, για τον κινεζικό τεχνολογικό «γίγαντα»
Αύξηση στα κέρδη του β' τριμήνου, που εντούτοις ήταν κάτω των εκτιμήσεων των αναλυτών, ανακοίνωσε η Tencent, με τα μέτρα εξοικονόμησης κόστους να φαίνεται ότι άρχισαν να αποδίδουν και τις πωλήσεις της να αυξάνονται. 

Αύξηση στα κέρδη του β' τριμήνου, που εντούτοις ήταν κάτω των εκτιμήσεων των αναλυτών, ανακοίνωσε η Tencent, με τα μέτρα εξοικονόμησης κόστους να φαίνεται ότι άρχισαν να αποδίδουν και τις πωλήσεις της να αυξάνονται.

Ειδικότερα, ο κινεζικός «γίγαντας» διαδικτυακών παιχνιδιών ανακοίνωσε έσοδα της τάξεως των 149,21 δισ. γουάν (20,46 δισ. δολ.), έναντι εκτιμήσεων για έσοδα της τάξεως των 151 δισ. γουάν και γνωρίζοντας αύξηση 11% σε σχέση με πέρυσι.

Τα κέρδη ανά μέτοχο της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 26,17 δισ. γουάν, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 41%, αλλά χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 33,42 δισ. γουάν.

Η εταιρεία του μεγαλύτερου app ανταλλαγής μηνυμάτων στην Κίνα, WeChat, «βλέπει» τους διάφορους κλάδους, στους οποίους δραστηριοποιείται, να ανακάμπτουν, από τα παιχνίδια μέχρι το cloud computing.

«Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2023, διατηρήσαμε σταθερό ρυθμό αύξησης εσόδων» ανέφερε η Tencent.

«Αυτή η μετάβαση, σε συνδυασμό με την προσεκτική πειθαρχία ως προς το κόστος που εφαρμόστηκε το προηγούμενο έτος, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών να υπερβαίνει την αύξηση των εσόδων» προσέθεσε ακόμα.

Η Tencent γνώρισε αύξηση εσόδων για τρία συνεχόμενα τρίμηνα, καθώς ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας ανακάμπτει από τις αντιξοότητες του 2022.

Ωστόσο, η ασθενέστερη από την αναμενόμενη αύξηση των εσόδων συνεχίζει να αντανακλά την αβεβαιότητα που περιτριγυρίζει την κινεζική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρόβλημα ρευστότητας σε σκιώδη τράπεζα της Κίνας - Έρχεται «κανόνι»;

«Καμπανάκι» JP Morgan για τις αναδυόμενες αγορές με φόντο την κινεζική Country Garden

Tesla: Δεύτερος γύρος μειώσεων τιμών στην Κίνα σε 3 ημέρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider