UBS: Διακανονισμός - «μαμούθ» 1,4 δισ. δολαρίων για απάτες με στεγαστικά δάνεια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
UBS: Διακανονισμός - «μαμούθ» 1,4 δισ. δολαρίων για απάτες με στεγαστικά δάνεια
Η ελβετική τράπεζα UBS συμφώνησε να πληρώσει συνολικά 1,4 δισ. δολάρια σε πρόστιμα για απάτη και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η ελβετική τράπεζα UBS συμφώνησε να πληρώσει συνολικά 1,4 δισ. δολάρια σε πρόστιμα για απάτη και ανάρμοστη συμπεριφορά κατά την προσφορά τίτλων με στεγαστικά δάνεια που χρονολογούνται από την περίοδο της παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Η τράπεζα, σε δήλωσή της τη Δευτέρα, ανέφερε πως ο διακανονισμός αφορά σε ένα «ζήτημα» που χρονολογείται από το 2006 έως το 2007 και που οδήγησε στην οικονομική κρίση.

Ο παραπάνω διακανονισμός ολοκληρώνει τον κύκλο αντίστοιχων κινήσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά ορισμένων εκ των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων του κόσμου για παραπλανητικές δηλώσεις που έγιναν στους αγοραστές των τίτλων που καλύπτονται από ενυπόθηκα δάνεια. Οι μέχρι στιγμής συνολικές ανακτήσεις κεφαλαίων ανέρχονται πλέον σε 36 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Μητσοτάκης για Συνταγματική Αναθεώρηση: Αλλαγή άρθρου 86, νέα βάση για τη μονιμότητα στο Δημόσιο - Τι αναφέρει για ΠτΔ και ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση στην Alpha Bank - Στα 1.600 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή - Ποια στοιχεία θα δηλώσουν 7 εκατ. φορολογούμενοι

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider