Huawei: Επιστροφή σε ανάπτυξη του καταναλωτικού κλάδου - Πρώτη φορά μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Huawei: Επιστροφή σε ανάπτυξη του καταναλωτικού κλάδου - Πρώτη φορά μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ
Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 310,9 δισ. γουάν, αυξημένα κατά 3,1% σε ετήσια βάση.

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Huawei ανακοίνωσε την Παρασκευή πως επέστρεψε σε ανάπτυξη του καταναλωτικού του κλίματος για το α' εξάμηνο του 2023, για πρώτη φορά μετά από την επιβολή των τεχνολογικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ το 2020.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα έσοδα του καταναλωτικού κλάδου διαμορφώθηκαν σε 103,5 δισ. γουάν (14,4 δισ. δολάρια), ενισχυμένα κατά 2,2% σε ετήσιο επίπεδο.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 310,9 δισ. γουάν, αυξημένα κατά 3,1% σε ετήσια βάση.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, ο τομέας των smartphones ήταν μία από τις μονάδες της Huawei που εκτέθηκαν περισσότερο στους αμερικανικούς περιορισμούς, οι οποίοι χρονολογούνται από το 2019, αλλά αυστηροποιήθηκαν το επόμενο έτος.

Η αύξηση των εσόδων ακολούθησε την παρουσίαση δύο νέων κινητών τηλεφώνων-ναυαρχίδων, τα οποία έτυχαν καλής υποδοχής στην Κίνα παρά την έλλειψη συνδεσιμότητας 5G λόγω έλλειψης σημαντικών εξαρτημάτων.

Το περιθώριο κέρδους της Huawei αυξήθηκε στο 15%, με καθαρά κέρδη 46,6 δισ. γουάν, περίπου τριπλάσια βελτίωση σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Εκπρόσωπος της Huawei δήλωσε ότι οι βελτιώσεις στη λειτουργική αποδοτικότητα, τη στρατηγική πωλήσεων και το μείγμα προϊόντων της εταιρείας είχαν «πολύ θετικό» αντίκτυπο στα κέρδη της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι δυσκολίες του Τζον Σίνα πριν το WWE: Έμενε στο αμάξι του - Ζούσε με δωρεάν πίτσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider