Έρευνα: Η Ελλάδα η 5η καλύτερη χώρα στην ΕΕ για επιβίωση νέων επιχειρήσεων στον 1ο χρόνο λειτουργίας τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα: Η Ελλάδα η 5η καλύτερη χώρα στην ΕΕ για επιβίωση νέων επιχειρήσεων στον 1ο χρόνο λειτουργίας τους
Το ποσοστό των εταιρειών, μάλιστα, που τα καταφέρνουν στον πρώτο χρόνο τους, είναι ιδιαίτερα υψηλό στην Ελλάδα, φτάνοντας στο 92,7%.

Στην πέμπτη καλύτερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες με τους υψηλότερους δείκτες επιβίωσης των επιχειρήσεων στον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η συμβουλευτική εταιρεία Utility Bidder.

Το ποσοστό των εταιρειών, μάλιστα, που τα καταφέρνουν στον πρώτο χρόνο τους, είναι ιδιαίτερα υψηλό στην Ελλάδα, φτάνοντας στο 92,7%, ξεπερνώντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που ανέρχεται στο 82,5%. Σε καλύτερες θέσεις βρίσκονται μόνο η Σουηδία με 97,1%, η Ολλανδία με 95,7%, η Ουγγαρία με 95,1% και το Βέλγιο με 93,8%.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες που εξέτασε η έρευνα, η χώρα που είναι η πλέον ιδανική για τη δημιουργία νέας επιχείρησης στον κόσμο είναι η Ολλανδία, με 8,49 στα 10 με την Ελβετία να ακολουθεί με 7,86 και τρίτη την Ιαπωνία με 7,83.

Η χώρα με το καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης, από την άλλη, είναι η Νότια Κορέα, με το 69,29% του πληθυσμού να έχει ολοκληρώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακολουθεί ο Καναδάς με 66,36% ενώ το τρίτο υψηλότερο ποσοστό έχει να επιδείξει η Ιαπωνία με 64,81%.

Η εργασία

Αναφορικά με την απασχόληση, η Ισλανδία βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 83,54%. Η Ολλανδία καταλαμβάνει ένα 82,27% και η Νέα Ζηλανδία ένα 80,34%.

Στους μισθούς, το υψηλότερο μέσο επίπεδο ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ εμφανίζει το Λουξεμβούργο με 61.695 στερλίνες ετησίως, στη δεύτερη θέση η Ιρλανδία με 61.657 στερλίνες και στην τρίτη η Νορβηγία με 53.919 στερλίνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νάξος: Στο αυτόφωρο 3 επιχειρηματίες για παράνομη κατάληψη αιγιαλού – Χατζηδάκης: Δεν θα κάνουμε πίσω

ΗΠΑ: «Τσίμπησε» ο πληθωρισμός του Ιουλίου, αλλά έμεινε κάτω από τις εκτιμήσεις

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε θεραπεία της Johnson & Johnson κατά του καρκίνου του αίματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider