Βρετανία: Προς πτώχευση η αλυσίδα λιανεμπορίου Wilko - Στον «αέρα» 12.000 εργαζόμενοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Προς πτώχευση η αλυσίδα λιανεμπορίου Wilko - Στον «αέρα» 12.000 εργαζόμενοι
Η αλυσίδα χαμηλού κόστους, η οποία πουλάει τα πάντα, από χαρτικά μέχρι σιδηρικά.

Χιλιάδες υπάλληλοι της βρετανικής Wilko κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά, με τη αλυσίδα λιανεμπορίου να κινείται προς την κήρυξη πτώχευσης ακόμα και εντός της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία με τα περίπου 400 καταστήματα πρόκειται να υπαχθεί σε διαδικασία αφερεγγυότητας, εκτός εάν προκύψει απροσδόκητος αγοραστής της τελευταίας στιγμής, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η Wilko διόρισε προηγουμένως συμβούλους της PwC για την εξεύρεση νέας χρηματοδότησης, αλλά οι δυνητικοί αγοραστές απέσυραν το ενδιαφέρον τους τις τελευταίες ημέρες. Έχει περίπου 12.000 υπαλλήλους.

Η αλυσίδα χαμηλού κόστους, η οποία πουλάει τα πάντα, από χαρτικά μέχρι σιδηρικά, προειδοποίησε ότι κινδυνεύει με χρεοκοπία στις 3 Αυγούστου λόγω «αυξανόμενων ταμειακών πιέσεων». Ο Μαρκ Τζάκσον, διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε τότε ότι η Wilko δεν είχε προσφορά που «να παρέχει την απαραίτητη ρευστότητα».

Η εταιρεία εξασφάλισε σωσίβιο 40 εκατ. στερλινών από την Hilco UK - τον ιδιοκτήτη της Homebase - στις αρχές του τρέχοντος έτους, επικαλούμενη διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού και απότομη πτώση της επισκεψιμότητας.

Η Wilko γίνεται ο τελευταίος βρετανικός λιανοπωλητής που πλήττεται από την πανδημία και την επακόλουθη κρίση του κόστους ζωής στη Βρετανία. Η επιχείρηση μόδας και ειδών σπιτιού Cath Kidston, η διαδικτυακή μάρκα επίπλων Made.com, οι αλυσίδες μόδας Joules και M&Co, όλες τέθηκαν σε καθεστώς αφερεγγυότητας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Novo Nordisk: Με «όχημα» το Wegovy, ανέβασε τους στόχους εσόδων και κερδών για το 2023

RWE: Τετραπλάσιες επενδύσεις το α' εξάμηνο - Η εξαγορά που τις «απογείωσε» στα 9 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider