Αύξηση κερδών 78% για την Honda, με «γκάζια» από τις ΗΠΑ και την εξασθένηση του γιεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση κερδών 78% για την Honda, με «γκάζια» από τις ΗΠΑ και την εξασθένηση του γιεν
Οι πωλήσεις στην Κίνα μειώθηκαν σε ετήσιο επίπεδο κατά 5%, φτάνοντας τα 309.000 οχήματα, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού και  της «στροφής» στην ηλεκτροκίνηση.

Αύξηση κερδών 78% κατέγραψε η Honda για το α' οικονομικό τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιουνίου, λαμβάνοντας ώθηση από τη μεγάλη αύξηση των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική και την εξασθένηση του γιεν στην αγορά συναλλάγματος.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα 394,4 δισ. γιεν (2,76 δισ. δολάρια) έναντι 22,2 δισ. γιεν στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν κέρδη στα 324,74 δισ. γιεν.

Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 44,7% σε ετήσιο επίπεδο, φτάνοντας τα 347.000 οχήματα καθώς υποχώρησε ο αντίκτυπος των προβλημάτων με την έλλειψη ημιαγωγών.

Αντίθετα, οι πωλήσεις στην Κίνα μειώθηκαν σε ετήσιο επίπεδο κατά 5%, φτάνοντας τα 309.000 οχήματα, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού και της «στροφής» στην ηλεκτροκίνηση για τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου, μετέδωσε το Reuters.

Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πως τα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο του οικονομικού έτους θα φτάσουν το 1 τρισ. γιεν έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 1,11 τρισ. γιεν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Honda θα σταθμίσει την ανάγκη επικαιροποίησης των προοπτικών της για το σύνολο του έτους, συμπεριλαμβανομένων των οφελών που βλέπει από την αποδυνάμωση του γεν, όταν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου περίπου στις αρχές Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Continental: «Κόβει» τις προβλέψεις για έσοδα λόγω της μειωμένης ζήτησης σε Ευρώπη και Αμερική 

TUI: Επιστροφή σε κέρδη για πρώτη φορά μετά από την πανδημία - «Πλήγμα» 25 εκατ. ευρώ από τις πυρκαγιές στη Ρόδο

WeWork: Από την αποτίμηση των 40 δισ. δολαρίων μπροστά στο φάσμα της χρεκοπίας - Απώλειες άνω του 20% στη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider