Πτώση 30% στα έσοδα της Sony - Αναμένει ρεκόρ στις πωλήσεις PlayStation 5

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 30% στα έσοδα της Sony - Αναμένει ρεκόρ στις πωλήσεις PlayStation 5
Τα λειτουργικά κέρδη της Sony έφτασαν τα 253 δισ. γιεν (1,77 δισ. δολάρια).

Σημαντική πτώση αλλά και εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών εμφάνισαν τα κέρδη της Sony για τη χρήση του α' οικονομικού τριμήνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ιαπωνικός όμιλος.

Τα λειτουργικά κέρδη της Sony έφτασαν τα 253 δισ. γιεν (1,77 δισ. δολάρια). Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν κέρδη στα 256 δισ. γιεν.

Τον Μάιο, η Sony ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη μερική απόσχιση της χρηματοοικονομικής της μονάδας, η οποία περιλαμβάνει ασφάλειες ζωής και τραπεζικές υπηρεσίες, καθώς επιδιώκει να επενδύσει στις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας της, μετέδωσε το Reuters.

Ο ιαπωνικός όμιλος έχει λάβει επαίνους για τη μεταμόρφωσή του σε ένα μεγαθήριο της ψυχαγωγίας που καλύπτει ταινίες, μουσική και παιχνίδια και είναι επίσης κορυφαίος κατασκευαστής αισθητήρων εικόνας.

PlayStation 5

Η Sony ανακοίνωσε ότι αναμένει να πουλήσει 25 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5 κατά το τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο λήγει τον Μάρτιο του 2024 - έναντι 19,1 εκατομμυρίων μονάδων το προηγούμενο έτος, μετά τη χαλάρωση των προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η Sony πούλησε 3,3 εκατ. κονσόλες του PlayStation 5 στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, σημειώνοντας αύξηση 38% σε σχέση με πέρυσι. Οι αριθμοί είναι πιο ήπιοι σε σύγκριση με το τρίμηνο Δεκεμβρίου, όταν τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης τείνουν να πηγαίνουν καλά χάρη στην περίοδο των εορταστικών αγορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider