UBS: Η ώρα των σαρωτικών αλλαγών ήρθε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Η ώρα των σαρωτικών αλλαγών ήρθε
Η συγχώνευση με την Credit Suisse από Δευτέρα θα φέρει τα πάνω κάτω σε πολλούς κλάδους, με μετακινήσεις και απολύσεις στελεχών.

Η UBS είναι έτοιμη να κάνει σαρωτικές αλλαγές στα ανώτερα στελέχη του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής παγκοσμίως- αρχής γενομένης από τη Δευτέρα- σηματοδοτώντας ένα νέο ορόσημο στη διαδικασία ενσωμάτωσης της Credit Suisse, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι αλλαγές στοχεύουν στη δημιουργία ενοποιημένων ομάδων μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης εξαγοράς της Credit Suisse από πλευράς της UBS.

Οι αλλαγές θα είναι ευρείες και θα περιλαμβάνουν πολλούς τομείς, όπως την υγειονομική περίθαλψη, το retail και τις αγορές μετοχικού κεφαλαίου, ανέφεραν οι πηγές.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, ορισμένα στελέχη της Credit Suisse θα αναλάβουν μεγαλύτερους ρόλους στη συνδυασμένη εταιρεία, ενώ κάποιοι άλλοι θα αποχωρήσουν, ανέφεραν στο Reuters οι πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου. Ορισμένοι τραπεζίτες της UBS θα αποχωρήσουν από την εταιρεία ως αποτέλεσμα του ανασχηματισμού, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Η αναδιάρθρωση είναι η τελευταία κίνηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Σέρτζιο Ερμότι για την ενσωμάτωση της UBS και της Credit Suisse, σε μια διαδικασία που η τράπεζα χαρακτήρισε ως «επώδυνη», με δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας να βρίσκονται στον «αέρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider