Uniper: «Πράσινες» επενδύσεις 8 δισ. ευρώ μέχρι το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Uniper: «Πράσινες» επενδύσεις 8 δισ. ευρώ μέχρι το 2030
Έχει θέσει ως στόχο το 80% της εγκατεστημένης δυναμικότητας παραγωγής της να είναι απαλλαγμένο από εκπομπές ρύπων έως το 2030.

Η γερμανική Uniper σκοπεύει να δαπανήσει 8 δισ. ευρώ μέχρι το 2030, στο πλαίσιο της «πράσινης» μετάβασης της ενεργειακής εταιρείας και της ενίσχυσης του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η Uniper έχει θέσει ως στόχο το 80% της εγκατεστημένης δυναμικότητας παραγωγής της να είναι απαλλαγμένο από εκπομπές ρύπων έως το 2030. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, θα τερματίσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα το αργότερο έως το 2029, μετέδωσε το Bloomberg.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μετάβαση θα επιτευχθεί λόγω της ταχύτερης -από την αναμενόμενη- ανάκαμψης, μετά τη διάσωση της Uniper από τη γερμανική κυβέρνηση στο αποκορύφωμα της περσινής ενεργειακής κρίσης.

Υπενθυμίζεται πως το γερμανικό Δημόσιο κατέχει το 99% της εταιρείας. Ακόμα, ο δανεισμός της Uniper από τη γερμανική κρατική τράπεζα επενδύσεων KtW έχει φτάσει τα 11,5 δισ. ευρώ από 16,5 δισ. ευρώ.

Η Uniper προέβλεψε επίσης «εξαιρετικές» επιδόσεις για το υπόλοιπο του έτους, όταν ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά κέρδη του α' εξαμήνου την περασμένη εβδομάδα. Σε αυτά, γινόταν λόγος για κέρδη EBIT ύψους 3,7 δισ. ευρώ έναντι ζημιών 757 εκατ. ευρώ προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πάτρα - Πύργος: «Στρώνεται χαλί» για επέκταση έως την Τσακώνα με «αλμυρό» κόστος

Αποκαλυπτήρια για όλα τα νέα όπλα της Ελλάδας στην παρέλαση της 28ης

Ποιοι Έλληνες εργάζονται έως και 49 ώρες την εβδομάδα - Πόσο δουλεύει ο μέσος Ευρωπαίος

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider