Toyota: Σχεδόν διπλασίασε τα κέρδη της - Νέο ρεκόρ για τη μετοχή 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota: Σχεδόν διπλασίασε τα κέρδη της - Νέο ρεκόρ για τη μετοχή 
Ανά περιοχή, τα λειτουργικά κέρδη στην Ιαπωνία υπερδιπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 700,7 δισ. γιεν.

Σχεδόν διπλάσια ήταν τα λειτουργικά κέρδη της Toyota το α' τρίμηνο χρήσης, με την ιαπωνική εταιρεία να ωφελείται από την ισχυρή ζήτηση για αυτοκίνητα και την εξασθένηση του γιεν στην αγορά συναλλάγματος.

Τα λειτουργικά κέρδη της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου έφτασαν τα 1,12 τρισ. γιεν (7,85 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 94% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν κέρδη στα 945,2 δισ. γιεν.

Σύμφωνα με το Reuters, η διοίκηση του ομίλου διατήρησε στα 3 τρισ. γιεν το guidance για τα κέρδη στο σύνολο του οικονομικού έτους, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη 3,6 τρισ. γιεν. Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωση της πως μπορεί να αναθεωρήσει την παραπάνω πρόβλεψη στα μισά του οικονομικού έτους.

Πωλήσεις και μετοχή

Η Toyota γνωστοποίησε πως πούλησε 2,53 εκατ. πολυτελή οχήματα των brands Toyota και Lexus στο α' τρίμηνο, αυξημένα κατά 8,4% σε ετήσια βάση. Περίπου το 34% των παραπάνω οχημάτων ήταν υβριδικά ή ηλεκτρικά.

Ανά περιοχή, τα λειτουργικά κέρδη στην Ιαπωνία υπερδιπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 700,7 δισ. γιεν. Πρόκειται για το 60% του συνόλου των λειτουργικών κερδών του ομίλου, καθώς η καλύτερη κατάσταση στην αλυσίδα εφοδιασμού των ημιαγωγών τόνωσε τις πωλήσεις.

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Toyota έκλεισε σε ιστορικό υψηλό στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας την Τρίτη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

HSBC: Τα κέρδη του α' εξαμήνου υπερδιπλασιάστηκαν, νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών έως $2 δισ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider