Lamborghini: Πατάει «γκάζι» για 10.000 πωλήσεις φέτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lamborghini: Πατάει «γκάζι» για 10.000 πωλήσεις φέτος
Η Lamborghini είναι πιθανό να καταφέρει να πουλήσει 10.000 αυτοκίνητα φέτος για πρώτη φορά, δήλωσε ο CEO, την ίδια στιγμή που η εταιρεία κατασκευής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων ανακοίνωσε αύξηση των κερδών και εσόδων για το πρώτο εξάμηνο.

Η Lamborghini είναι πιθανό να καταφέρει να πουλήσει 10.000 αυτοκίνητα φέτος για πρώτη φορά, δήλωσε ο CEO, με την εταιρεία κατασκευής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων να ανακοινώνει αύξηση κερδών και εσόδων για το πρώτο εξάμηνο.

Η ιταλική μάρκα, θυγατρική της γερμανικής Volkswagen, πούλησε 5.341 αυτοκίνητα στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, καταγράφοντας αύξηση 4,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά της, με 1.625 πωλήσεις.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Stephan Winkelmann δήλωσε ότι δεν είναι εύκολο να γίνουν προβλέψεις λόγω των αβεβαιοτήτων της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών, αλλά πρόσθεσε ότι η πώληση 10.000 αυτοκινήτων φέτος είναι ένας «εφικτός στόχος».

«Δεν είναι κάτι που είμαστε υποχρεωμένοι να επιτύχουμε, αλλά είναι σημαντικό να δείξουμε την υγεία της εταιρείας, αλλά και πόσο μεγάλη είναι η προθυμία των πελατών να αγοράσουν τα αυτοκίνητά μας», δήλωσε ο Winkelmann.

Χάρη και στην επιτυχία του SUV Urus, το οποίο κοστίζει περίπου 200.000 ευρώ προ φόρων, η Lamborghini έχει επεκτείνει τα τελευταία χρόνια την παραγωγή της, βασιζόμενη στη σταθερή ζήτηση από τους πλούσιους λάτρεις των αυτοκινήτων της. Σημειώνεται ότι το 2022 παρέδωσε πάνω από 9.200 οχήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Τέλος στο «κοινωνικό εισόδημα» για άνεργους και χαμηλόμισθους πολίτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider