Procter & Gamble: Άνοδος κερδών και εσόδων από τις υψηλότερες τιμές προς τους καταναλωτές 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Procter & Gamble: Άνοδος κερδών και εσόδων από τις υψηλότερες τιμές προς τους καταναλωτές 
Τα κέρδη έφτασαν τα 3,38 δισ. δολάρια από 3,05 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα.  Τ

Η Procter & Gamble ανακοίνωσε αύξηση εσόδων και κερδών για τη χρήση του δ' οικονομικού τριμήνου για το οικονομικό έτος 2023, ωθούμενη από τις υψηλότερες τιμές στα προϊόντα της.

Τα συνολικά έσοδα της P&G έφτασαν τα 20,6 δισ. δολάρια έναντι 19,5 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα στα 19,98 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη έφτασαν τα 3,38 δισ. δολάρια από 3,05 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,37 δολάρια έναντι 1,21 εκατ. δολάρια πέρσι, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 1,32 δολάρια ανά μετοχή.

Εδώ και περίπου δύο χρόνια, η P&G αυξάνει τις τιμές των προϊόντων της για να μετριάσει το υψηλότερο κόστος των πρώτων υλών. Αλλά οι πελάτες δεν ήταν τόσο πρόθυμοι να παραμείνουν στις μάρκες της P&G, οδηγώντας σε πέντε συνεχόμενα τρίμηνα μείωσης του όγκου των προϊόντων, ανέφερε το CNBC.

Ο όγκος της P&G μειώθηκε κατά 1% κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους 2024, η διοίκηση της P&G αναμένει άνοδο εσόδων από 3% έως 4% ενώ οι αναλυτές περίμεναν μια πρόβλεψη στο 4,5%. Για τα κέρδη, αναμένει άνοδο από 6% έως 9%, έναντι των εκτιμήσεων για ετήσια άνοδο κερδών κατά 8,8%.

Μετά από τις ανακοινώσεις, η μετοχή της εταιρείας σημείωνε κέρδη πάνω από 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες 29% στα έσοδα της Chevron - Πτώση και στα κέρδη για το β' τρίμηνο

Hermes: Αύξηση κερδών 27,5%, καθώς δεν μειώνεται η ζήτηση για πολυτελή προϊόντα

Standard Chartered: «Άλμα» 20% στα κέρδη α' εξαμήνου για τη βρετανική τράπεζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider