Julius Baer: Κέρδισε τις προβλέψεις το α' εξάμηνο - Οφέλη από τον «γάμο» UBS με Credit Suisse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Julius Baer: Κέρδισε τις προβλέψεις το α' εξάμηνο - Οφέλη από τον «γάμο» UBS με Credit Suisse
Σημείωσε άλμα στις εισροές κεφαλαίων και στις προσλήψεις τους μήνες μετά την ανακοίνωση ότι η Credit Suisse θα διασωθεί από την UBS.

Η ελβετική τράπεζα Julius Baer ανέφερε αύξηση 18% στα καθαρά κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2023 τη Δευτέρα, καθώς ενώ ενισχύθηκαν επίσης τα υπό διαχείριση περιουσιακά της στοιχεία, προσελκύοντας παράλληλα και περισσότερα κεφάλαια από ισχυρούς πελάτες.

Σύμφωνα με το Reuters, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με έδρα τη Ζυρίχη επεσήμανε πως τα καθαρά κέρδη που αντιστοιχούν στους μετόχους αυξήθηκαν σε 531 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (613,23 εκατομμύρια δολάρια) από 451 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα ένα χρόνο νωρίτερα.

Στο εξάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, η Julius Baer είδε τα υπό διαχείριση περιουσιακά της στοιχεία να αυξάνονται στα 441 δισεκατομμύρια φράγκα, ενώ προσέλκυσε 7,1 δισεκατομμύρια φράγκα σε νέες εισροές, με το νούμερο να είναι ελαφρώς αυξημένο από τα 6,8 δισεκατομμύρια φράγκα που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο αναλυτής της Deutsche Bank Research, Μπέντζαμιν Γκόι, δήλωσε ότι η κατάρρευση της Credit Suisse μπορεί να λειτουργήσει ως ένας σημαντικός «επιταχυντής εξελίξεων» για την Julius Baer τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Υποβάθμιση σε neutral από buy από UBS αν και αυξήθηκε η τιμή στόχος

Deutsche Bank: Ανάπτυξη 2,4% στην Ελλάδα το 2023 - Τα «mind games» της ΕΚΤ και η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα

Goldman Sachs: Σε ιστορικό υψηλό η ζήτηση πετρελαίου - Άνοδος στις τιμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider