Συμφωνία Microsoft και Sony για να διατηρήσουν το Call of Duty της Activision στο PlayStation

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία Microsoft και Sony για να διατηρήσουν το Call of Duty της Activision στο PlayStation
Λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές, αλλά είναι σε συνέχεια της νίκης της Microsoft επί της FTC στην προσπάθεια εξαγοράς της Activision Blizzard.

Η Sony υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με τη Microsoft για να διατηρήσει το Call of Duty στις κονσόλες παιχνιδιών PlayStation μετά τη διαφαινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Σύμφωνα με το CNBC, στην σχετική ανακοίνωση προέβη η αμερικανική εταιρεία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Microsoft και η Sony υπέγραψαν μια δεσμευτική συμφωνία για τη διατήρηση του Call of Duty στο PlayStation, μετά την εξαγορά της Activision Blizzard», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming, Φιλ Σπένσερ σε μήνυμά του στο Twitter την Κυριακή.

Η Activision είναι ο κατασκευαστής της σειράς Call of Duty, του παιχνδιού με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο είχαν εκφράσει σημαντική ανησυχία για την ισχύ της Microsoft στην αγορά ηλεκτρονικών παιχνιδιών, εάν εγκρινόταν η εξαγορά της Activision.

Διαβάστε ακόμα- ΗΠΑ: Νίκη της Microsoft στην απόπειρα της FTC να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard

Η Microsoft που είναι ο κατασκευαστής της gaming κονσόλας Xbox, το οποίο ανταγωνίζεται άμεσα το PlayStation της Sony, προκάλεσε φόβους ότι θα είναι σε θέση να κάνει τα παιχνίδια της Activision «αποκλειστικά» για τις δικές της κονσόλες και να εκτοπίσει τη Sony από τον ανταγωνισμό.

Η συμφωνία ήρθε να καθησυχάσει αυτές τις ανησυχίες, αν και η Microsoft και η Sony δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως για παράδειγμα τη διάρκεια της. Ένας εκπρόσωπος της Microsoft ανέφερε ότι η συμφωνία θα είναι σε ισχύ για μακροπρόθεσμη βάση, χωρίς όμως να εισέλθει σε λεπτομέρειες. Η Microsoft έχει υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες στο παρελθόν.

Τις ανησυχίες για τον ανταγωνισμό είχε συμμεριστεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος διαδραστικής ψυχαγωγίας της Sony, Τζιμ Ράιαν Jim Ryan, μόλις τον περασμένο μήνα. Ο Ράιαν, του οποίου ο τομέας αρμοδιοτήτων περιλαμβάνει το PlayStation, είχε αναφέρει πώς πιστεύει ότι η προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard δεν ήταν καλή για τον ανταγωνισμό.

Ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, δήλωσε στο Twitter την Κυριακή ότι ακόμη και μετά το κλείσιμο μιας πιθανής συμφωνίας με την Activision, η Microsoft «θα παραμείνει επικεντρωμένη στο να διασφαλίσει ότι το Call of Duty θα παραμείνει διαθέσιμο σε περισσότερες πλατφόρμες και για περισσότερους καταναλωτές από ποτέ».

Η εξαγορά δεν είναι βέβαιο ότι θα κλείσει, αν και οι προοπτικές της Microsoft και της Activision είναι αισθητά καλύτερες αφού ένας ομοσπονδιακός δικαστής εμπόδισε την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ( FTC) να μπλοκάρει προσωρινά τη συμφωνία. Η FTC είχε καταθέσει μήνυση για να σταματήσει τη συμφωνία στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο τον Ιούλιο, αλλά δεν είχε καταφέρει να πείσει έναν δικαστή ότι η συμφωνία θα αποτελούσε επαρκή κίνδυνο για τον ανταγωνισμό.

Οι ρυθμιστικές αρχές στην ΕΕ υπέγραψαν τη συμφωνία τον Μάιο. Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία έχει αναγκάσει εταιρείες σε εκποιήσεις και έχει μπλοκάρει προηγούμενες συμφωνίες τεχνολογίας, δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τη Microsoft για τους όρους της συμφωνίας.

Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να ολοκληρώσουν την εξαγορά έως την Τρίτη 18 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider