ΕΕ: Στο «μικροσκόπιο» η πρόθεση εξαγοράς της Seagen από την Pfizer ύψους 43 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Στο «μικροσκόπιο» η πρόθεση εξαγοράς της Seagen από την Pfizer ύψους 43 δισ. δολαρίων
Pfizer
H έγκριση της ΕΕ είναι προϋπόθεση για να κλείσει η συμφωνία.

Η προτεινόμενη εξαγορά της Seagen από την Pfizer, ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα αντιμετωπίσει έρευνα από τον φορέα επίβλεψης των συγχωνεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το μπλοκ των 27 συνεχίζει να εξετάζει εξονυχιστικά τις μεγάλες συμφωνίες βιοτεχνολογίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, Η Seagen αποκάλυψε ότι και οι δύο εταιρείες έχουν παραπέμψει τη συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς οι δύο εταιρείες έχουν αποδεχθεί τη δικαιοδοσία της για τη διερεύνηση της πρότασης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η έγκριση της ΕΕ είναι προϋπόθεση για να κλείσει η συμφωνία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) θα υποβάλει την προτεινόμενη συγχώνευση σε διεξοδική αντιμονοπωλιακή επιθεώρηση, όπως είναι φυσιολογικό για μεγάλες συμφωνίες. Οι εταιρείες δήλωσαν όταν ανακοινώθηκε η πρόθεση της εξαγοράς ότι περίμεναν τον διεξοδικό έλεγχο της FTC.

Η Seagen είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη ενός τύπου αντικαρκινικού φαρμάκου, που χρησιμοποιεί αντισώματα για να εναποθέσει μια ισχυρή συγκέντρωση φαρμάκου απευθείας σε μια περιοχή όγκου - μια προσπάθεια να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα με λιγότερες παρενέργειες.

Σύμφωνα με τη Pfizer, εάν ολοκληρωθεί η εξαγορά, τα σκευάσματα της Seagen θα διπλασιάσουν τη σειρά πειραματικών θεραπειών για τον καρκίνο σε πρώιμο στάδιο της Pfizer.

Η είδηση για την εξονυχιστική ευρωπαϊκή έρευνα, έρχεται καθώς η ΕΕ συνεχίζει να εξετάζει εντατικά τις μεγάλες συμφωνίες βιοτεχνολογίας.

Αυτή την εβδομάδα, η Ευρωπαική Ένωση επέβαλε πρόστιμο στην Illumina ύψους 432 εκατ. ευρώ (476 εκατ. δολάρια), για την προώθηση της εξαγοράς του παρόχου τεστ καρκίνου Grail Inc- μια συμφωνία ύψους 7 δισ. δολαρίων- χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές. «Πράσινο φως» σε αυτήν την εξαγορά είναι πιθανό να εκδοθεί από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ αργότερα εντός του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider