Wells Fargo: Στα 4,94 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο με «γκάζι» από τους τόκους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wells Fargo: Στα 4,94 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο με «γκάζι» από τους τόκους
Τα κέρδη της Wells Fargo αυξήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο, με οδηγό τις πληρωμές τόκων από πελάτες.

Τα έσοδα και κέρδη της Wells Fargo αυξήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο, κερδίζοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, με οδηγό τις πληρωμές τόκων από πελάτες.

Ειδικότερα, τα έσοδα από τόκους της Wells Fargo αυξήθηκαν κατά 29% στα 13,16 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 4,94 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 1,25 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου με «άλμα» 57%, σε σύγκριση με 3,14 δισεκατομμύρια δολάρια ή 0,75 δολάρια ανά μετοχή, το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

H 4η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ εκτιμά πως τα έσοδά της για το 2023 θα είναι 14% υψηλότερα από τα 45 δισεκατομμύρια δολάρια του περασμένου έτους. «Η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να έχει καλύτερες επιδόσεις από ό,τι περίμεναν πολλοί, και παρόλο που πιθανότατα θα συνεχιστεί η οικονομική επιβράδυνση και ενώ η αβεβαιότητα παραμένει, είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί η θετική πορεία τα επόμενα τρίμηνα», υπογράμμισε ο CEO, Τσάρλι Σαρφ.

Παράλληλα, «πληρώνει» ακόμη τις συνέπειες για το σκάνδαλο με τις πρακτικές πωλήσεών της που οδήγησαν σε βαριά πρόστιμα και κυρώσεις, σύμφωνα με το Reuters. Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως αφού η Fed αύξησε τα επιτόκια για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, οι τράπεζες επωφελήθηκαν χρεώνοντας περισσότερο τους πελάτες για να δανειστούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Άνοδος κερδών 67% εν μέσω των αυξημένων επιτοκίων

BlackRock: Αύξηση 25% στα κέρδη - Πάνω από 9 τρισ. δολάρια τα κεφάλαια υπό διαχείριση

UnitedHealth: Έσοδα πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με άνοδο 16%

gazzetta
gazzetta reader insider insider