BofA: «Καμπάνα» 250 εκατ. δολαρίων για παράτυπες χρεώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: «Καμπάνα» 250 εκατ. δολαρίων για παράτυπες χρεώσεις
Ανάμεσα στις καταγγελίες είναι το άνοιγμα λογαριασμών χωρίς την συναίνεση των καταναλωτών, όπως και η επιβολή διπλών χρεώσεων.

Η Bank of America συμφώνησε να πληρώσει 150 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα και 100 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε πελάτες για παράτυπη χρέωση επιπλέον προμηθειών και άνοιγμα μη εξουσιοδοτημένων λογαριασμών πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με το αμερικανικό Γραφείο Προστασίας Καταναλωτών (CFPB).

Το CFPB επέβαλε πρόστιμο στην τράπεζα για «συστηματική επιβολή πολλαπλών χρεώσεων σε πελάτες με ανεπαρκή κεφάλαια στον λογαριασμό τους» ενώ παράλληλα απέτυχε να πληρώσει τα χρηματικά δώρα και μπόνους πόντους στο πλαίσιο ανταμοιβής πελατών της και κατόχων πιστωτικών καρτών.

Ταυτόxρονα, κατηγορείται πως έκανε εγγραφές πελατών για έκδοση καρτών χωρίς τη γνώση ή την εξουσιοδότησή τους.

«Οι πρακτικές αυτές είναι παράνομες και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Το CFPB είναι αποφασισμένο να δώσει τέλος στις πρακτικές αυτές σε όλο το τραπεζικό σύστημα» εξήγησε ο διευθυντής του φορέα, Ρόχιτ Τσόπρα σύμφωνα με το Bloomberg.

Η ίδια η τράπεζα σε ανακοίνωση της υποστήριξε πως έχει προχωρήσει αυτοβούλως στην κατάργηση ή τη μείωση μιας σειράς χρεώσεων προς τους καταναλωτές, την τελευταία χρονιά. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει τον πέλεκυ από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές για την χρηματοπιστωτική προστασία των καταναλωτών που έκριναν πως, επί σειρά ετών, η BofA αποκόμισε εκατομμύρια από την παράτυπη επιβολή πολλαπλών χρεώσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θύματα κυβερνοεπίθεσης Deutsche Bank, Commerzbank και ING

H Space Hellas εγκαθιστά υποδομές IoT στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Οι Ταλιμπάν «ψηφίζουν» Twitter έναντι του Threads - «Καλύτερος εγγυητής για την ελευθερία της έκφρασης»

gazzetta
gazzetta reader insider insider