ΕΥΔΑΠ: Ισχυρός ανταγωνισμός για το βιολογικό project (ΚΕΛ) των 110 εκατ. ευρώ – Οι 5 «μνηστήρες»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΥΔΑΠ: Ισχυρός ανταγωνισμός για το βιολογικό project (ΚΕΛ) των 110 εκατ. ευρώ – Οι 5 «μνηστήρες»
ΤΕΡΝΑ – Θαλής – Ηλιοχώρα, ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ – Ηλέκτωρ, ΜΕΤΚΑ– Μεσόγειος, Intrakat – ENVITEC και Γκολιόπουλος – ΕΡΓΟΤΕΜ διεκδικούν κέντρο επεξεργασίας λυμάτων στην Ανατολική Αττική. Ποιο είναι το υβριδικό έργο.

Πέντε σχήματα φέρονται να έδωσαν προσφορές στον μεγάλο διαγωνισμό, ύψους περίπου 110 εκατ. ευρώ, που προωθεί η ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΚΕΛ) ΔΗΜΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ».

Ειδικότερα, το παρών στη διαγωνιστική διαδικασία για ένα ακόμα project στο μέτωπο της Ανατολικής Αττικής έδωσαν, πάντα σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, οι ΤΕΡΝΑ – Θαλής – Ηλιοχώρα, ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ – Ηλέκτωρ (όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ), ΜΕΤΚΑ (όμιλος Mytilineos) – Μεσόγειος, Intrakat – ENVITEC και Γκολιόπουλος – ΕΡΓΟΤΕΜ.

Οι προσφορές θα αξιολογηθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου να βγει ο ανάδοχος.

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού, στο αντικείμενο της Εργολαβίας περιλαμβάνονται τα έργα της παρούσας Φάσης των εγκαταστάσεων του ΚΕΛ Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, τα έργα του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού διάθεσης εκροών και τα έργα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης (ΚΠΕΕ) συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος αυτό χώρου. Τοποθεσία εκτέλεσης της εργολαβίας είναι ο Δήμος Σπάτων–Αρτέμιδος, Θέση Πλατύ Χωράφι για το ΚΕΛ και Θέση «Ακρωτήριο Βελάνι» για τον υποθαλάσσιο αγωγό διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων.

Η διάρκεια ορίστηκε σε 114 μήνες, ενώ η ΕΥΔΑΠ διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης της σύμβασης κατά το μέρος που αφορά στη λειτουργία για επιπλέον χρονικό διάστημα για 1 έτος (δικαίωμα προαίρεσης, 2.719.036,29 € πλέον ΦΠΑ 24%). Ουσιαστικά μιλάμε για ένα «υβριδικό» μοντέλο καθώς το αντικείμενο της σύμβασης δεν είναι μόνο κατασκευαστικό, αλλά περιλαμβάνει και μια περίοδο λειτουργίας την οποία αναλαμβάνει ο ανάδοχος για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ χωρίς κάποια οικονομική δέσμευση.

Περιγραφή της σύμβασης

Το αντικείμενο της Εργολαβίας διαχωρίζεται στα εξής μέρη και τμήματα, χωρίς ο διαχωρισμός αυτός να αναιρεί τον ενιαίο χαρακτήρα του Έργου.

A. Πρώτο Μέρος (Μέρος 1) του Έργου, που περιλαμβάνει τα τρία τμήματα 1Α, 1Β και 1Γ. Το Πρώτο Τμήμα (Τμήμα 1Α) του Έργου περιλαμβάνει την εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης - Μελέτης Εφαρμογής και την πλήρη κατασκευή του ΚΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού, σύμφωνα με την Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων, τις Τεχνικές Προδιαγραφές, την Τεχνική Προσφορά του Αναδόχου, και τα λοιπά Συμβατικά Τεύχη. Το Δεύτερο Τμήμα (Τμήμα 1Β) του Έργου περιλαμβάνει τη θέση σε αποδοτική λειτουργία και τη δοκιμαστική λειτουργία του ΚΕΛ και του αγωγού διάθεσης, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών ολοκλήρωσης και της εκπαίδευσης του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ στη λειτουργία και συντήρηση των έργων. Το Τρίτο Τμήμα (Τμήμα 1Γ) του Έργου περιλαμβάνει την επικαιροποίηση και συμπλήρωση της Μελέτης Εφαρμογής και την πλήρη κατασκευή του ΚΠΕΕ και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, σύμφωνα με τις Τεχνικές Προδιαγραφές και τα λοιπά Συμβατικά Τεύχη.

B. Δεύτερο Μέρος (Μέρος 2) του Έργου, που περιλαμβάνει την κανονική λειτουργία και συντήρηση του ΚΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού από τον Ανάδοχο για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ, καθώς και τη συντήρηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης και του περιβάλλοντος αυτού χώρου, για χρονικό διάστημα επτά (7) ετών ή ογδόντα τεσσάρων (84) μηνών, με δικαίωμα προαίρεσης για ένα (1) επιπλέον έτος. Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται και η εκπόνηση κάθε είδους μελέτης και υποστηρικτικής εργασίας – έρευνας που είναι αναγκαία για την άρτια κατασκευή των έργων (ΚΕΛ, υποθαλάσσιος αγωγός, ΚΠΕΕ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

HIG Capital: Έρχονται νέες εξαγορές σε logistics/τουρισμό – «Χτίζει» mega χαρτοφυλάκιο σε Ελλάδα και εξωτερικό

Softone: Αλματώδεις ρυθμοί ανάπτυξης και νέες εξαγορές για το 2023

Υποδομές: «Ψήνεται» η δημιουργία νέου πόλου – «σφήνα» στους ισχυρούς των κατασκευών

gazzetta
gazzetta reader insider insider