BNP Paribas: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Orange για τους πελάτες τραπεζικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BNP Paribas: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Orange για τους πελάτες τραπεζικής
Η Orange θα συνεργαστεί με τη γαλλική τράπεζα για τους όρους απόκτησης των 2 εκατομμυρίων τραπεζικών πελατών της στην Ευρώπη.

Σε αποκλειστικές συνομιλίες με την Orange SA βρίσκεται η BNP Paribas, για να αναλάβει τους πελάτες της Orange Bank, με τη γαλλική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να αποχωρεί από τον τραπεζικό κλάδο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Orange θα συνεργαστεί με τη γαλλική τράπεζα για τους όρους απόκτησης των 2 εκατομμυρίων τραπεζικών πελατών της στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να αποσύρει σταδιακά την Orange Bank από την αγορά λιανικής τραπεζικής στη Γαλλία και την Ισπανία.

Η Orange δημιούργησε την τραπεζική δραστηριότητα -η οποία υπήρξε μη κερδοφόρα- στα τέλη του 2017. Έως σήμερα έχει καταγράψει συνολικές ζημίες άνω των 800 εκατ. ευρώ.

Σε πρώτη φάση, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών είχε αναζητήσει οικονομικό εταίρο για τη μονάδα και σύμφωνα με πληροφορίες η επενδυτική εταιρεία Ripplewood Advisors LLC και η Cerberus Capital Management είχαν εξετάσει προσφορές.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία αυτή είναι παρόμοια με εκείνη της ψηφιακής τράπεζας της Societe Generale SA, Boursorama, που επιτεύχθηκε με την ING Groep NV πέρυσι, η οποία επέτρεψε στην ολλανδική τράπεζα να εξέλθει από τη γαλλική αγορά λιανικής στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του για αποχώρηση από μη βασικές ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider