UBS: «Τσουχτερά» πρόστιμα εξαιτίας του φιάσκου της Credit Suisse με την Archegos

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: «Τσουχτερά» πρόστιμα εξαιτίας του φιάσκου της Credit Suisse με την Archegos
Η UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse την περασμένη εβδομάδα, δημιουργώντας έναν τραπεζικό κολοσσό με ισολογισμό ύψους 1,6 τρισ. δολ.

Η UBS αντιμετωπίζει πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για τις συναλλαγές της Credit Suisse με την Archegos.

Το πρόστιμο της Fed για την Archegos μπορεί να φτάσει τα 300 εκατομμύρια δολάρια ενώ η Αρχή Προληπτικής Ρύθμισης του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο έως και 128 εκατ. δολ. σύμφωνα με το Bloomberg. Η UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse την περασμένη εβδομάδα, δημιουργώντας έναν τραπεζικό κολοσσό με ισολογισμό ύψους 1,6 τρισ. δολ. και έχει βάλει στην άκρη περίπου 4 δισ. δολ. για πιθανές αγωγές σχετικά με το deal.

Η UBS έχει κληρονομήσει έναν μακρύ κατάλογο ανεπίλυτων υποθέσεων μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse, όπως την καταδικαστική απόφαση για διευκόλυνση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ενός Βούλγαρου διακινητή κοκαΐνης αλλά και τον διακανονισμό μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων σε σχέση με σκάνδαλο δωροδοκίας που σχετίζεται με έναν στόλο αλιείας τόνου στη Μοζαμβίκη.

Η φήμη της Credit Suisse είχε πληγεί από σειρά σκανδάλων και ζημιών, συμπεριλαμβανομένων των ζημιών 5,5 δισ. δολαρίων από την κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής Archegos. Οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν το 2022 κατηγορίες για απάτη στον ιδρυτή της Archegos Capital Management Μπιλ Χουάνγκ, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε την Archegos ως «όργανο απάτης και χειραγώγησης της αγοράς», επιφέροντας ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τράπεζες, επενδυτές χρηματοπιστωτικές αγορές αλλά και στους υπαλλήλους της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alibaba: Ο Eddie Wu διαδέχεται τον Daniel Zhang ως διευθύνων σύμβουλος

ReDePlan: Νέος πρόεδρος o Σωκράτης Μπαλτάς

ΑΒΕΚ Βεκράκος: Ποιότητα, τέχνη και επιστήμη «μπλεντάρουν» στον καφέ Qualita Unica

gazzetta
gazzetta reader insider insider